Obilježavanje Međunarodnog dana sveučilišnog sporta (IDUS)

20. rujna obilježava se Međunarodni dan sveučilišnog sporta - dan kojim se promovira studentski sport i sportska aktivnost i u kojem slavimo nevjerojatan doprinos sveučilišta i njihovih zajednica ne samo u natjecateljskom sportu, već i u poticanju zdravog načina života.

Utemeljen od strane FISU (Svjetske sveučilišne sportske federacije) i UNESCO-a, ovo je šesto obilježavanje Međunarodnog dana sveučilišnog sporta, a kroz tih šest godina se na današnji dan u cijelom svijetu održalo preko 1100 događanja za studente. Hrvatska je također dala svoj doprinos ovoj impozantnoj brojci te će i ove godine UniSport HR članice diljem Hrvatske upriličiti i prigodan sportsko-edukacijski program. 

Aktivnosti će se održavati kroz cijeli ovaj tjedan u nekoliko hrvatskih gradova, počevši s Vukovarom 21. rujna, dok će se proslava dana sveučilišnog sporta dovršiti u Rijeci 26. rujna. 

Prva događanja ovoga tjedna organizira Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, čiji će studenti sutra, 21. rujna u SD Borovo naselje, snage odmjeriti u košarci i malom nogometu. 

Zagreb će kroz tri dana (24., 25. i 26. rujna) imati čak četiri događanja za studente u Studentskom naselju „Stjepan Radić“ - turnir u nogometu 3x3 uz otvoreno natjecanje u taqballu, turnir u basketu 3x3 s natjecanjem u zakucavanju i tricama, turnir u šahu te UniEdu kutak u kojem će svi zainteresirani moći saznati o važnosti sveučilišnog sporta.

Više informacija prijavama i detaljima o događaju, moguće je pronaći na kanalima UniSport ZG.

Paralelno s time, Zadar je 24. i 25. rujna domaćin EU-CONEXUS  sveučilišnim igrama (EU-CONEXUS University Sport Games Zadar 2021) te će preko 200 natjecatelja iz 7 europskih država, uključujući i hrvatska sveučilišta, nastupati u tri sporta - odbojci, futsalu te košarci. 

U Hrvatskoj će obilježavanje IDUS 2021 završiti u Rijeci u nedjelju 26. rujna, gdje je planiran cjelodnevni program na planinarskoj turi na Platku, kao i opuštanje uz jogu i DO IN vježbe. Više informacija o prijavama i samom događaju pronađite na UniSport RI kanalima. 

Treba napomenuti kako je i Sveučilište Sjever obilježilo Međunarodni dan sveučilišnog sporta, doduše nešto ranije, a studenti su u Varaždinu uživali u turniru odbojke na pijesku, košarci 3x3 te školi trčanja.

Svim UniSport HR članicama želimo Međunarodni dan sveučilišnog sporta, fair play i dobru zabavu na ovotjednim događanjima, a izvještaj nakon odvijanja očekujte na UniSport kanalima. 


 

 


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave