Sveučilište u Splitu preko gol razlike do zlata u rukometu

Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Zadru i Sveučilište J.J. Strossmayer iz Osijeka tri su ekipe koje se bore za naslov rukometnog sveučilišnog prvaka. Studente rukometaše ugostio je ŠC Gripe. Prvog natjecateljskog dana UniSport Finalsa, navedene ekipe su se susrele u dva kola međusobnih susreta, a drugog je dana o konačnom plasmanu odlučivala posljednja utakmica između Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Zagrebu. 


Znali su Splićani da im je ova utakmica ‘na sve ili ništa’ budući da su prethodnog dana izvukli remi sa studentima iz Osijeka. Osječani su kasnije pobijedili Sveučilište u Zagrebu s 28:23, odnosno 5 razlike i sudbina njihovog plasmana nije više bila u njihovim rukama. 

Splićani su krenuli od prve minute po veliku razliku od 6 ili više golova, koja im je trebala kako bi uzeli prvo mjesto. Kontrolirali su utakmicu cijelo vrijeme, bili razigrani te na kraju pobjeđuju s visokih 28:18. Najraspoloženiji u redovima Splita bio je Ivan Lozina koji na kraju osvaja i nagradu za najboljeg igrača. Najbolji vratar turnira je njegov kolega Luka Baković, a najbolji strijelac turnira Osječanin Matej Zrno. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave