SVEUČILIŠTE U ZAGREBU NA FINALSIMA BRANI DUPLU KOŠARKAŠKU TITULU

Športski centar Gripe u nedjelju i ponedjeljak 18. i 19. srpnja biti će središte košarkaških nadmetanja na završnici UnisportHR sveučilišnog prvenstva u košarci. Četiri muške i tri ženske ekipe borit će se za titulu najboljih, a prijenos možete pratiti uživo na UniSport TV YouTube kanalu.

Velika bitka vodila se u prošlogodišnjem izdanju muške konkurencije između tri sveučilišta. Sveučilište u Zagrebu na kraju je osvojilo titulu prvaka nakon napetih utakmica i pobjedom nad Sveučilištem u Splitu u polufinalu (62:59) te Sveučilištem u Zadru u finalu (83:71). Drugo mjesto i srebrna medalja pripali su Sveučilištu u Splitu, koje je zadarske studente u prvoj utakmici turnira savladalo s rezultatom 71:69 te je bronca otišla u Zadar.  

Za ovogodišnju završnicu nakon kvalifikacijama po regijama i play off-a izborili su se svi prošlogodišnji medalisti uz dodatak - Sveučilište Josip Juraj Strossmayer u Osijeku. 

Tako će se prvog dana natjecanja u polufinalnoj utakmici susresti Sveučilište u Zadru i Sveučilište u Zagrebu od 9h, a Sveučilište u Osijeku i Sveučilište u Splitu od 11h. Pobjednici ovih susreta u ponedjeljak će igrati finalnu utakmicu od 17h, dok je borba za broncu rezervirana od 15h. 

Unisport Finals 2021. košarka

 U ženskoj konkurenciji ekipe Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku nadmetat će se po principu “svako sa svakim”, a poredak ćemo saznati nakon sve tri odigrane utakmice. Zanimljivo je kako su sve tri ekipe posljednjih godina imale priliku popeti se na najviši tron dok će Sveučilište u Zagrebu dobiti priliku da to učini po treći put zaredom.

Unisport Finals 2021. košarka

Sve utakmice polufinala i finala pratiti možete na našem YouTube kanalu
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave