UNISPORT H2O - DRŽAVNO PRVENSTVO U PLIVANJU I VATERPOLU SLUŽBENO OTVORENO!

Prva sveučilišna sportska završnica u akademskoj godini 2020./2021. danas je svečano startala u Vukovaru. Tom prilikom, natjecatelje 10 sveučilišta i veleučilišta Republike Hrvatske podržali su i pozdravili gradonačelnik Grada Vukovara, Ivan Penava, predstavnik Vukovarsko srijemske županije, Krešimir Raguž, saborski zastupnik, Nikola Mažar te dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, Željko Sudarić.

Okupljene plivače i plivačice prije natjecanja pozdravio je predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, Zrinko Čustonja:

 - Vukovar je naš grad, grad svih nas. Posebno smo počašćeni da upravo ovdje otvaramo UniSport sezonu. Želim vam sretno H2O natjecanje i dobre rezultate. 


Čustonja se lijepim riječima obratio i gradonačelniku Vukovara, zahvaljujući na gostoprimstvu: “Puno je kineziologa, vaših kolega, naših kolega i mi smo ponosni kada je i jedan gradonačelnik upravo fizioterapeut.”

Sljedeći se okupljenima obratio dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, Željko Sudarić:

- U ime vukovarskog Veleučilišta čestitam na ovom pothvatu. Drago mi je da smo se okupili u ovim uvjetima. Prije svega, želim vam uspjeh, ali i da pobjedi šport i mladost. Dobrodošli u Vukovar. 

Gradonačelnik Ivan Penava u dobrom je raspoloženju pozdravio natjecatelje i predstavnike svakog sveučilišta. 

- Vukovar je grad svih Hrvata i svih ljudi koji vole Hrvatsku. Osjećajte se ovdje dobrodošlo jer mi zbog toga uživamo biti domaćinima. Želim vam fair play natjecanje i neka pobjedi najbolji, kako bi i trebalo biti. 

Gradonačelniku je pripala čast da službeno otvori natjecanje, nakon čega smo imali priliku čuti studentsku himnu Gaudeamus igitur. 

Sljedeća dva dana na vukovarskim bazenima studenti i studentice s 10 sveučilišta i veleučilišta širom Hrvatske odmjerit će svoje snage u plivanju i vaterpolu. 

 

 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave