Splitski studenti i zagrebačke studentice osvojili zlato u košarci 3x3

Na dvodnevnom UniSport HR sveučilišnom prvenstvu u košarci 3x3, koje se održavalo na zagrebačkom Jarunu od 25. do 26. lipnja, titulom prvaka i zlatnim odličjem za akademsku godinu 2019./2020., okitile su se momčad Sveučilišta u Splitu te ekipa Sveučilišta u Zagrebu. Uz zlato, Splitu je pripalo i srebro u ženskoj konkurenciji, dok je zagrebačka momčad osvojila brončano odličje. Drugo mjesto i titulu viceprvaka osvojili su studenti Sveučilišta u Dubrovniku.

Na prvenstvu je nastupalo pet ekipa u muškoj i dvije u ženskoj konkurenciji, a prvog natjecateljskog dana odigrano je deset susreta, preko kojih su natjecatelji izborili borbu za odličje. U prvom polufinalnom susretu, splitski studenti premoćno su slavili nad Veleučilištem u Vukovaru s 21:6, dok je u drugoj utakmici zagrebačko sveučilište tijesno izgubilo od Sveučilišta u Dubrovniku 19:21. U finalu su Splićani slavili nad dubrovačkim studentima, pobijedivši ih 21:11, a predstavnici Sveučilišta u Zagrebu do brončanog su odličja došli nakon pobjede 8:21 nad studentima vukovarskog veleučilišta. 

Kako su ženskoj konkurenciji na završnici nastupale samo dvije ekipe, odnosno predstavnice Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu, o prvakinji za ovu akademsku godinu odlučilo se kroz igru na dvije pobjede. U prvoj su utakmici slavile Splićanke 13:15, a u drugoj Zagrepčanke 11:14. Na kraju se o pobjednicama odlučilo u trećoj utakmici, odnosno "majstorici" u kojoj su slavile studentice zagrebačkog sveučilišta s rezultatom od 15:12.

Više informacija o tijeku natjecanja i rezultate svih utakmica možete provjeriti na:

M: https://www.unisport.hr/hr/kosarka-3x3-m-20192020

Ž: https://www.unisport.hr/hr/kosarka-3x3-z-20192020
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave