Epidemiološke upute za održavanje UniSportHR natjecanja u šest sportova

Temeljem preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a vezano uz održavanje športskih natjecanja ovim putem Vas želimo upoznati s mjerama koje će biti poduzete tijekom organizacije UniSport HR u badmintonu, šahu, stolnom tenisu, košarci 3v3, tenisu i odbojci na pijesku, u Zagrebu 25.-26. lipnja 2020. godine.

Organizatori natjecanja su Hrvatski akademski sportski savez i Zagrebački sveučilišni športski savez. Hrvatski akademski sportski savez je sukladno postojećim odlukama i praksi osigurao smještaj za sve sudionike natjecanja osim domaćina i sudionika čije visokoškolske ustanove imaju sjedište u Zagrebu. Organizatori će se pridržavati svih važećih i dostupnih preporuka objavljenih na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ali ovim putem sudionicima skrećemo pažnju na sljedeće:

 

  • Organizatori će voditi evidenciju prisutnih osoba radi lakšeg naknadnog epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju pojave zaraze virusom SARS-CoV-2. Uz mjesto i datum održavanja natjecanja u evidenciju se unose ime, prezime, telefonski broj te vrijeme dolaska i odlaska predstavnika organizatora, trenera, instruktora, voditelja, športaša, asistenata i ostalih uključenih osoba potrebnih za odvijanje športskog natjecanja. U tu svrhu molim Vas da ispunite čitko tablicu na stranici 2. Na stranici 3 nalazi se primjer tablice u koju ćemo upisivati sve sudionike koje dolaze na teren.
  • Na igralištima za ekipne športove na otvorenom na ulazu u teren, kod klupe za rezervne igrače, suce, delegate i ostale službene osobe te oko terena uz aut liniju na svakih 20 do 30 m udaljenosti bit će postavljen jedan dezinficijens.
  • Za sportove u zatvorenim objektima u ulaznim prostorima svih jedinica prostora športskih objekata, te na svakih 200m2 bit će postavljen jedan dezinficijens.
  • Organizator će provoditi dezinfekciju opreme za natjecanje.
  • Dnevno mjerenje tjelesne temperature. Organizatori, treneri, instruktori, voditelji, športaši, asistenti i ostali sudionici natjecanja trebaju prije dolaska u objekt izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je u jutarnjim satima viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (to se odnosi na sve simptome i znakove bolesti, a ne samo na bolesti dišnih puteva), osoba se treba javiti svom nadređenom i ne dolaziti na posao dok se telefonski ne javi nadležnom obiteljskom liječniku, koji će odlučiti o daljnjem postupanju. Svim sudionicima kojima je smještaj organiziran od strane Hrvatskog akademskog sportskog saveza imat će na raspolaganju toplomjere kako bi izmjerili temperaturu prije odlaska iz smještaja ujutro. Sudionicima kojima smještaj nije organiziran od strane organizatora temperatura će biti mjerena pri dolasku na teren.
  • Konzumacija tekućina. Svakom se športašu preporučuje da ima vlastitu označenu bocu s tekućinom kao i ostale potrepštine koje moraju biti u torbi označenoj imenom. Boce za napitke i ostali otpad nastao tijekom natjecanja odlaže se u za to predviđenu kantu za otpatke s dvostrukom vrećicom i odgovarajućim poklopcem. Organizator će osigurati vodu u aparatima, ali neće osigurati čaše ni boce.
  • Nakon završetka utakmice sudionici se ne mogu zadržavati u prostorima dulje nego što je potrebno. Svlačionice neće biti korištene tijekom natjecanja.

 

Upute gledateljima:
Molimo sve koji se osjećaju loše i imaju temperaturu da ne dolaze na natjecanje. Svim gledateljima prilikom ulaska na objekt bit će izmjerena tjelesna temperatura te će popunjavati izjavu s osobnim podacima u svrhu stvaranja evidencije i smanjivanja opasnosti.

Gledatelji s povišenom tjelesnom temperaturom neće moći ući na objekt, jednako tako će se postupati i prema sudionicima utakmice (igračima, sucima, delegatima). Nastojat ćemo napraviti sve da osiguramo sigurno gledanje utakmice.

 

Cijeli tekst preporuka možete pročitati ovdje:

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave