EUSA Combat 2019:

EUROPSKA SVEUČILIŠNA PRVENSTVA U BORILAČKIM SPORTOVIMA – Zagreb 2019.

Nakon nedavne organizacije Europskog sveučilišnog prvenstva u rukometu na pijesku na Jarunu, zagrebačko studentsko sportsko ljeto u punom je jeku skorim početkom Europskih sveučilišnih prvenstava u borilačkim sportovima.


Na prvom izdanju ovog događaja, koji objedinjuje prvenstva u karateu, judu, taekwondou i kickboxingu, u konkurenciji reprezentativaca sveučilišta starog kontinenta, 1300 sudionika će se od 1. do 3. kolovoza nadmetati za titulu europskog sveučilišnog prvaka za 2019. godinu.


Natjecatelji dolaze s 404 sveučilišta iz 36 zemalja, a po broju sudionika ovo je najveći događaj u kalendaru Europske sveučilišne sportske organizacije (EUSA) u ovoj godini. Organizatori događaja su EUSA i Hrvatski akademski sportski savez uz suradnju nacionalnih i europskih saveza/federacija u ovim sportovima, dok je partner u organizaciji Grad Zagreb.


Jednako kao i 2016. godine, kada je Zagreb bio domaćin Europskim sveučilišnim igrama, studenti će biti smješteni u Studentskom naselju „Stjepan Radić", koji ovih dana ponovno preuzima ulogu „sportskog sela". Natjecanja započinju u četvrtak, odvijat će se od jutarnjih do večernjih sati, a održavat će se u sportskim dvoranama Dom sportova 1 (kickboxing), Dom sportova 2 (judo), S.D. „Trešnjevka" (taekwondo) i Dom odbojke „Bojan Stranić", gdje će se osim natjecanja u karateu, 31. srpnja od 20:30h održavati svečana ceremonija otvorenja.


Na ceremoniji otvorenja događaja sudjelovat će natjecatelji, predstavnici ekipa i volonteri, a prisustvovat će i brojni predstavnici iz sportskog te društveno-političkog života. Prvenstva će započeti podizanjem zastave EUSA-e uz taktove međunarodne studentske himne „Gaudeamus Igitur". Ističe se prisustvo predsjednika Svjetske karate federacije – WKF, Antonia Espinósa, predsjednika svjetske kickboxing organizacije WAKO, Roya Bakera te predsjednika Europske sveučilišne sportske organizacije EUSA, Adama Roczeka. Ceremoniju otvaranja će posjetiti i gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice SDUŠ, kao i predsjednici hrvatskih karate, judo, taekwondo i kickboxing saveza.

Od hrvatskih predstavnika, najbrojnije su ekipe Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu, koje će nastupiti u sva četiri sporta, a nastupat će još i reprezentativci sveučilišta u Osijeku, Rijeci, Zadru, Dubrovniku, Sveučilišta Sjever, veleučilišta u Šibeniku i Karlovcu te Zdravstveno veleučilište Zagreb.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Feusacombat%2Fvideos%2F2398947346994541%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>


Ulaz na sportska borilišta slobodan je za sve zainteresirane, a sve je borbe s početkom natjecanja moguće pratiti i putem prijenosa uživo na službenom YouTube kanalu (EUSA Combat), dok se više informacija može pronaći na službenoj internetskoj stranici (zagreb2019.eusa.eu) te društvenim mrežama Facebook i Instagram (@eusacombat).

  

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave