Univerzijada: Prva medalja za Hrvatsku oko vrata Brune Vuletić

Sigurna, samouvjerena, sjajna. Takva je bila Bruna Vuletić pretposljednjeg dana individualnog taekwondo prvenstva do 62kg na 30. Ljetnoj Univerzijadi u Napulju. Upravo ta koncentriranost i vrhunska izvedba donijele su joj brončanu medalju na Univerzijadi, prvu za Hrvatsku.

U prvom kolu bolja je bila od Salih Safina, predstavnice Maroka, koju je savladala 11:4. Prekidom u trećoj rundi sljedeća je 'pala' Argentika Angiollo Luciana 24:4, a u četvrtfinalnoj borbi savladala je predstavnicu Kine, Yin Yuanghong 10:7. U borbi za finale ipak je dominantnija bila Turkinja Yaman Ireman, rezultatom 4:12, a upravo ona na kraju je i osvojila zlatnu medalju.

"Zadovoljna sam svojim borbama. Protiv Marokanke mi je trebalo malo vremena da se otvorim, ipak je bila prva borba. Mislim da je presudni trenutak protiv Argentinke bilo kada sam je nokautirala i čekala odbrojavanje, tu sam je malo i raskrvarila i tada sam bila sigurna do kraja. Najnapetija borba bila mi je definitivno sa Kineskinjom. Cijelo vrijeme smo išle bod za bod, a ne znam ni sama na kraju kako sam izvukla na 10:7," prokomentirala je borbe Bruna.

Kada joj spomenete polufinale i borbu s Turkinjom, vidi se razočarenje na Bruninom licu: "Ušla sam u borbu s ciljem da pobijedim, ali jednostavno nije sve išlo po planu."

Podršku tokom cijelog puta do postolja, Bruni su pravili njezine kolege za koje ima samo riječi hvale. "Mi smo prava klapa", kaže Bruna.

Istoga dana kada i Bruna borbe su imali i Jelić Matea i Mutak Marko. Matea je u prvoj borbi do 67kg fantastično savladala Australku Chelsea Hobday rezultatom 15:0. Nažalost, zaustavljena je već u sljedećoj borbi, a bolja je bila predstavnica Kineskih Taipeja s 10:5. Istu sudbinu doživio je i Marko. Nakon napete i izjednačene borbe te teške pobjede nad Rusom Mikhailom Shestakovom 16:14, u drugoj borbi ipak je spretniji bio Meksikanac Sergio Ramon Gomez (11:7).

Posljednjeg hrvatskog predstavnika u individualnim borbama gledali smo danas. Lovre Brecić izgubio je svoj prvi meč protiv Uzbekistanca 21:19. Uz njega je trebao nastupati i kolega Ivan Šapina, no on je predao meč uslijed zdravstvenih problema.

Iako su individualne medalje podijeljene, taekwondoisti još uvijek nisu završili svoj nastup u Napulju. Sutra gledamo ekipno natjecanje naših momaka i nadamo se još jednoj medalji. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave