Univerzijada: Vaterpolisti prokockali priliku borbe za medalju

Na bazenu Stadio del Nuorto u Caserti, Hrvatska sveučilišna reprezentacija odigrala je danas četvrtfinalnu utakmicu s reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država. U velikoj borbi s puno kontakta slavili su Amerikanci rezultatom 12:11.

Još jednom su naši momci imali malo slabiji start u utakmicu. Amerikanci bolje otvaraju i s visokim presingom dolaze do brzih 2:0. Naši reprezentativci su se nakon toga uspjeli konsolidirati i dva puta iskoristiti igrača više. Nakon ponovnog vodstva protivnika odgovaramo lijepim golom sidruna. Ipak, prva četvrtina pripala je Amerikancima s rezultatom 4:3.

Druga četvrtina počela je slično, a plivački potkovani protivnici zadržavaju inicijativu i čuvaju vodstvo pa nakon ove četvrtine s golom razlike odlaze na odmor.

Odmah na početku drugog dijela utakmice, naši s igračem više dolaze do prvog vodstva 8:7. Protivnici poravnavaju iz sumnjivog i, usput rečeno, već do tada trećeg dosuđenog peterca. Dokaz da smo relativno dobro iskorištavali igrača više je gol koji nam je dao prednost na kraju treće četvrtine, odnosno održavalo u prednosti često i s dva gola u prvom minutama posljednje dionice. Treba priznati da su i Amerikanci iskorištavali svoje šanse jer izjednačavaju dvije i pol minute do kraja, što je nagovijestilo dramatičnu završnicu. Nešto manje od minute prije kraja ipak primamo gol s igračem manje. U najvažnijem trenutku, kada smo imali igrača viška i mogućnost pribrane reakcije nakon dogovora na time outu, najvažniji napad na utakmici izglednim šutom s krila nismo iskoristili.

Do kraja smo imali još jednu šraubu centra iz igre, ali je nažalost pogodila protivničkog vratara ravno u tijelo, što je ujedno omogućilo američkoj reprezentaciji da posljednje 23 sekunde mirno zadrži loptu.

Ovim porazom naši momci ispali su iz borbe za medalju i razigravat će za poredak od 5 do 8 mjesta.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave