Univerzijada: Judo reprezentacija završila s nastupom

Pet hrvatskih sveučilišnih judo reprezentativaca posljednjih šest dana proveli su na Univerzijadi u Napulju, predstavljajući našu zemlju na ovom drugom najvećem višesportskom događaju na svijetu.

Domagoj Sumpor zaustavljen je u kategoriji do 81kg u prvom kolu natjecanja od Egipćanina Ali Mohameda. Šteta što svoje vještine nije imao priliku odmjeriti s još nekim jakim judokom, međutim treba spomenuti da je svoje kolegice od prvog do zadnjeg momenta vjerno bodrio s tribina.

Lucija Babić (do 70kg) i Zrinka Miočić (+78kg) također su izgubile svoje prve borbe u individualnom natjecanju.

"Prvo sam kolo imala s Mađaricom od koje sam već jednom gubila. S trenerom sam dogovorila taktiku i to sam dobro odradila, ali danas nije išlo. Natjecanje je dosta jako, što se može i očekivati od Univerzijade", podijelila je s nama Zrinka.

Lucija, koja je u Napulj stigla gotovo pa izravno s Europskih igara u Minsku, gdje je osvojila zlatnu medalju u sambu, nadala se boljem nastupu.

"Nisam zadovoljna nastupom. Konkurencija je bila jaka, ovdje su cure iz cijelog svijeta, ali sigurno sam mogla pokazati više", rekla je Lucija. Mongolka je već na početku borbe iskoristila njenu grešku i kontrirala je nakon 16 sekundi borbe.

U svojim borbama bolje se snašla Iva Oberan. Od četiri borbe, koje je imala u kategoriji do 63kg, prvo kolo je izgubila od Čehinje, koja je ušla u polufinale pa je povukla u repasaž. Tamo je pobijedila Amerikanku i Finkinju, a u finalu repasaža je izgubila od Ruskinje, koja je na kraju osvojila broncu. Za svoj nastup kaže: "Sve u svemu, zadovoljna sam sedmim mjestom na svojoj prvoj Univerzijadi."

Tena Šikić odlično je otvorila Univerzijadu s pobjedama nad Meksikankom i Turkmenistankom u kategoriji do 57kg. U toj drugoj borbi protivnica joj je nezgodno istegnula leđa i s vrlo malo vremena za oporavak između dvije borbe, u četvrtfinalu je izgubila od Francuskinje.

Sve četiri djevojke bile su prave junakinje timskog djela natjecanja u Judu. I pored ozljeda i malog razočarenja zbog poraza u individualnim borbama, skupile su glave i borile se na sve ili ništa. U prvom kolu pale su nezgodne Mađarice rezultatom 3:2, a pobjedi su doprinijele Tena, Lucija i Zrinka. Druga borba završila se s istim rezultatom, a heroina je bila Zrinka, koja u teškoj završnoj borbi odnosi pobjedu na našu stranu. Japanke su bile naš sljedeći protivnik i, nažalost, onaj najjači. Djevojke su savladane s 3:0, a Japan je kasnije pokupio zlatnu timsku medalju. Jedina nada za prolaz u sljedeću fazu natjecanja bio je repasaž, ali u njemu su jače bile Francuskinje minimalnom razlikom 3:2, koje su si tako si osigurale mjesto u polufinalu.

Hrvatska sveučilišna reprezentacija u ženskom timskom natjecanju zauzela je 10. mjesto.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave