Univerzijada: Košarkaši ostali bez četvrfinala

Palacercola je dvorana koja oduševljava na prvi pogled. Slatka, mala, „skockana", zrači sa svojom plavo-žutom bojom, šarenim mozaik staklima i velikim bannerima Univerzijade. Nadali smo se da će upravo ova dvorana biti sretna za nas, posebno zbog prve pobjede nad Rusijom, međutim danas nam je na put stala Argentina. Konačan rezultat bio je 54:66 u korist protivnika.

Moćna, brza i eksplozivna Argentina, iako fizički apsolutno nadmoćnija od nas, danas je zapravo bila bolja samo u jednom košarkaškom segmentu, a upravo taj nam je i presudio.

Već u prvim minutama vidjelo se da će ovo biti čvrsta utakmica s puno prekida. Argentinci otvaraju s jednim slobodnim bacanjem nakon našeg nesportskog faula, Škara odgovara s dvije trice i činilo se kako danas imamo ideje i odlučnosti. Vrlo brzo se protivnici vraćaju u igru, u 6. minuti prelaze u vodstvo i ne ispuštaju ga do kraja utakmice.

S četiri beka u igri i jednim krilom (cijelu utakmicu igrali smo bez pravog centra), naša ekipa skočila je za loptom 33 puta dok su protivnici to učinili jedan put manje. Broj asistencija, izgubljenih i ukradenih lopti identičan je kod obje ekipe, a najlošiji pokazatelj u igri bili su šutevi za tri poena. Vidjeli su Argentinci da ovo nije naša „šuterska večer", skupili su obranu uže u reket, što je našoj ekipi ostavljalo dovoljno prostora za otvorene šuteve. Uz (ne)preciznost za tri poena (8/38) bilo je teško za očekivati neki preokret. Sva borbenost u obrani nije mogla nadomjestiti po nekoliko napada bez postignutog poena.

Najbolji u našim redovima bio je raspoloženi Škara sa 17 poena i prava je šteta što je u posljednjoj četvrtini izašao iz igre s pet osobnih pogrešaka. Zbog prekršaja iz igre izašao je i Čolak, koji je sakupio 8 poena, a Jambrović je pridodao još 7. S druge strane trojac Thomas, Torres i Corvalan fantastično su predvodili svoju ekipu i odveli je u četvrtfinale.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave