Univerzijada: Vaterpolisti Hrvatske deklasirali Australiju

Nastupe hrvatskih sveučilišnih reprezentacija na 30. Ljetnoj Univerzijadi u Napulju, otvorili su naši vaterpolisti, koji su 2.7. u 17.30h odigrali prvu utakmicu u svojoj skupini s reprezentacijom Australije. 

Baš kao što je i naš reprezentativac Zvonimir Butić najavio za UniSport HR Facebook stranicu prije utakmice, Australci su savladani bez prevelikih problema, što pokazuje rezultat od visokih 17:9. Ponešto sporiji ulazak u utakmicu rezultirao je neizvjesnom prvom četvrtinom i rezultatom 5:4 za našu ekipu, međutim vrlo brzo dečki su krenuli igrati onako kako znaju i od druge četvrtine gledamo totalnu dominaciju Hrvata. Dobra obrana, brže kontre i koncentracija pri izvođenju pogodaka zaslužni su za konačnu visoku razliku od osam golova.

Kapetan reprezentacije, Antonio Buha kratko je prokomentirao: "U prvu četvrtinu ušli smo poprilično loše, što se vidi i na rezultatu - završila je samo 5:4 za nas. Kasnije smo se malo posložili, počeli smo bolje zabijati i bolje igrati obranu, što je najvažnije. U drugoj četvrtini smo napravili veliku razliku od 6 golova, nakon čega smo samo kontrolirali situaciju i utakmicu mirno priveli kraju."

Hedges John, igrač australske reprezetancije za utakmicu je rekao kako nije bila jednostavna. Jedino su zadovoljni početkom u kojem su se držali fantastično, ali u drugoj i trećoj nisu mogli parirati, što im je i presudilo. O našoj reprezentaciji i grupi u kojoj se nalaze na ovom natjecanju ima visoko mišljenje: "Grupa je baš kvalitetna, za protivnike imamo Hrvatsku, Italiju i Mađarsku, sve zemlje iz regije u kojoj je vaterpolo jedan od najjačih sportova. Jednom se mora dogoditi trenutak za čudo, taj trenutak možda bude na ovoj Univerzijadi."

Najbolji igrač iz naših redova bio je upravo kapetan Buha s 5 pogodaka, a pridružili su mu se Lazić Franko i Delić Marin s jednim manje. Vratar Podrug Luka obranio je australske udar8 puta. 

Sljedeća na rasporedu je utakmica sa reprezentacijom Mađarske, u četvrtak 4.7. u 19:30h, a nakon toga i ona protiv domaćina Italije. U daljnju fazu natjecanja prolaze sve ekipe iz grupe te se onda na osnovu plasmana križaju sa protivnicima iz druge grupe u knockout fazi.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave