Ispred 15000 ljudi otvoreno Svjetsko sveučilišno futsal prvenstvo!

Ispred prepunih tribina veličanstvene Almaty Arene u istoimenom najvećem gradu Kazahstana, svečano je otvoreno Svjetsko sveučilišno prvenstvo u futsalu. U defileu sportaša sudionika, naši su reprezentativci pozdravljeni od strane publike velikim aplauzom, a temeljem povijesnog rezultata naših Vatrenih na SP u Rusiji, svi gaje izrazito pozitivne osjećaje prema Hrvatskoj (domaćini traže fotku više s našim dečkima). Zastavu Lijepe naše u ime naših reprezentativaca arenom je pronio Ante Crnjac, nakon čega je uslijedio protokolarni dio s pozdravnim govorima, ispraćanjem zastave FISU-a uz taktove "Gaudeamus Igitur" te zakletvama sportaša i sudaca. 

Prva utakmica za naše momke na rasporedu je 19.8. u 20h (16h po hrvatskom vremenu), a tada nas dočekuje Tajland. Odmah sutradan (20.8.) se u Halyk Areni susrećemo s reprezentacijom Njemačke u 10h po hrvatskom vremenu, dok ćemo posljednju utakmicu u našoj skupini odigrati u isto vrijeme, 21. kolovoza s Ukrajinom. U slučaju pozitivnog rezultata i proslaska eliminacijske razine, nastavljamo nastup na prvenstvu, a o svemu što se događa u Almatyu ćemo vas redovito izvještavati na UniSport HR komunikacijskim kanalima. 

Inače, ovo je prvi nastup Hrvatske sveučilišne futsal reprezentacije na svjetskom prvenstvu nakon 20 godina, a dolazi nakon temeljite izgradnje, organizacije te postavljanja sustava funkcioniranja sveučilišnog futsala u RH na lokalnoj i nacionalnoj razini. Naši reprezentativci dolaze s nekoliko hrvatskih visokoškolskih institucija te iz više prvoligaških i drugoligaških klubova, a atmosfera u svlačionici, timski duh i motiviranost su na vrlo visokoj razini. Konkurencija na ovom prvenstvu je vrlo ozbiljna, jer uz nas na prvenstvu sudjeluju predstavnici Rusije, Francuske, Argentine, Češke Republike, Bjelorusije, Kazahstana, Novog Zelanda, Tajlanda, Njemačke, Ukrajine, Portugala, Izraela, Kine i Poljske. Priliku za prolaz u eliminacijski dio natjecanja, Hrvatska će tražiti kroz skupinu C, gdje ju čekaju Njemačka, Tajland i Ukrajina.

Više informacija o samom prvenstvu možete pronaći na službenim stranicama https://wucfutsal2018.com
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave