Počinju Europske sveučilišne igre u Coimbri

Na jednom od najstarijih europskih sveučilišta, u portugalskoj Coimbri, od 15. do 28. srpnja održavaju se 4. Europske sveučilišne igre. Događaj, kojeg je prije Portugala organizirala upravo Hrvatska u Zagrebu i Rijeci 2016. godine - prema najavama organizatora - okupit će oko 4 tisuće sportaša s 350 sveučilišta iz 40 europskih zemalja. Natjecanja će se održavati u trinaest sportova, odnosno badmintonu, košarci, košarci 3x3, kanuu, nogometu, rukometu, judu, veslanju, ragbi 7, stolnom tenisu, tenisu i odbojci, a cjelokupnoj će organizaciji pomoći gotovo tisuću volontera. 

Boje Lijepe naše na ovom najvećem multi-sportskom događaju iz područja studentskog sporta u ovoj godini, branit će 11 sportskih ekipa sa sedam visokoškolskih ustanova

Sveučilište u Zagrebu imat će svoje predstavnike u badmintonu, judu i veslanju; Sveučilište u Splitu u nogometu (m); Sveučilište u Osijeku u odbojci (m); Sveučilište u Rijeci u odbojci (ž) te rukometu (ž); Sveučilište u Zadru u košarci 3x3 (ž), Sveučilište Sjever u košarci 3x3 (m) te stolnom tenisu (ž), Sveučilište u Dubrovniku u tenisu (m).

Hrvatski akademski sportski savez svim našim sportašima želi puno sreće i sportskih uspjeha, fair-play te što bolje predstavljanje Hrvatske na ovom velikom međunarodnom natjecanju.  

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave