UniSport el classico ide Zagrebu, "futsal žene" dominirale

Zaisurno najrazvijene i najrazvikanije natjecanje na UniSport Finalsima kroz akademsku godinu jest ono u futsalu, koje se tijekom cijele godine odvija kroz UniSport Futsal ligu. Završnica je okupila po četiri najbolje ekipe u obje konkurencije, a u polufinalnim susretima u muškoj i ženskoj konkurenciji, sjajne su igre ostvarili predstavnici Sveučilišta u Zagrebu.

Muška futsal reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu, sastavljena i od prvoligaša iz MNK Alumnus, MNK Nacional i drugih studenata, suočila se sa svojim vječnim rivalom, ekipom Sveučilišta u Splitu, sastavljenom od AFC Universitas, MNK Olmissum te MNK Murter. U neizvjesnoj, tvrdoj i muškoj utakmici, Zagrepčani su slavili s rezultatom od 5:2, čime je na još jednu godinu odgođena želja Splićana za osvajanjem UniSport Futsala. U tih dinamičnih dvaput dvadeset minuta, dvorana Valbruna ponudila je žestoku igru, brojne kartone, igrača više, pokušaj Splita s golmanom-igračem, no kada se karte na kraju poslože, Zagreb je ipak bio za nijansu bolji te kaznio rizik splitske igre s golmanom-igračem, čime su i dostili ovu razliku od 5:2. Zagrepčane sada očekuje finale sa Sveučilištem u Osijeku, koje je nadvladalo Vukovarce s visokih 8:1. Potonji će se za broncu boriti sa Splićanima. 

U ženskoj su konkurenciji zabilježene dvije utakmice s velikom gol-razlikom, u čemu prednost ipak ima reprezentacija najvećeg hrvatskog sveučilišta. Popularne "Futsal Žene" nadvladale su Sveučilište u Rijeci s nevjerojatnih 24:0, dok je za ekipu Sveučilišta u Splitu protiv Osječanki bilo nesretnih 13 razlike u korist Slavonki. S jedne strane 24:0, s druge 13:0, kao najava za uzbudljivo finale, koje će - zajedno s ostalim futsal susretima (osim onog za treće mjesto), kao i onim rukometnima, biti u izravnom prijenosu na dan finala (29.5) na Sportskoj televiziji. 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave