Rukometaši Rijeke i Osijeka u borbi za prvo mjesto

Nakon što su odigrane polufinalne utakmice  u ženskoj konkurenciji, u sportskoj dvorani Valbruna nastavio se igrati rukomet jer su uslijedile polufinalne utakmice studenata.

Studenti Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i ove su godine odigrali dramatičnu utakmicu. Od početka susreta se igralo gol za gol s puno kontakta u obrani i iznuđivanja prekršaja. Uz dva crvena kartona na obje strane, prvo Zagrebovog Mislava Zadre radi težeg prekršaja, a potom par minuta kasnije i Osjekovog Domagoja Grizelja radi nesportskog ponašanja, rukometaši su na predah otišli izjednačenim rezultatom (13:13). Veći dio drugog poluvremena Osijek je vodio s golom ili dva prednosti da bi do isteka šezdesete minute studenti Zagreba ipak uspjeli doći do izjednačenja. Pobjednik se tražio izvođenjem sedmeraca, a Osječani su pokazali precizniju ruku i ostvarili prolazak u sutrašnje finale. Utakmica je završila rezultatom 28:29 za studente Osijeka koji će u finalu igrali protiv pobjednika iz drugog susreta, Rijeke ili Vukovara.

Odmah nakon napete muške rukometne utakmice između Zagreba i Osijeka, uslijedila je i utakmica između Rijeke i Vukovara. U susretu s manje naboja bolju su  igru pokazali Riječani i pobjedom od 29:24 osigurali si mjesto u sutrašnjem finalu s rukometašima Osijeka.

Utakmica za treće mjesto između Zagreba i Vukovara igra se u utorak od 11:20 dok finale starta u 14:40. Obje se utakmice igraju u sportskoj dvorani Valbruna. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave