Riječanke i Osječanke za odbojkaško zlato

Jedno od najgledanijih sportskih događaja na UniSport Finals-u zasigurno su utakmice ženske odbojke. Tako je bilo i ove godine, popunjene tribine i pjesma odjekivali su dvoranom Gimnasium.

Prvu utakmicu sveučilišne odbojke odigrale su studentice Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Splitu. Odbojkašice riječke ekipe dominirale su cijelim susretom i sa sva tri osvojena seta osigurale svoje mjesto u sutrašnjem finalu (25:22, 25:13, 25:18).

S druge strane, utakmica Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku bila je od samog početka neizvjesna. Odbojkašice Zagreba susret su otvorile osvojenim prvim setom (25:21), no Osječanke se dižu na razinu više i velikom set razlikom dolaze do svog prvog osvojenog seta (16:25). Igra u trećem setu bila je napeta sve do završetka, a više koncentracije i manje servis pogrešaka imale su osječke studentice koje su preuzele vodstvo u utakmici (1:2 u setovima). Odbojkašice Zagreba morale su dobiti četvrti set kojim bi i dalje bile u igri za finale, ali se Osječanke nisu predale što je do kraja urodilo dobivenim četvrtim setom  (18:25) i osiguranim mjestom u finalu s Riječankama. Uz potporu svojih kolega s osječkog Sveučilišta odbojkašice su se igrom digle i otišle do finala.

Utakmica za treće mjesto igra se u utorak u 8:40, a za broncu će snage odmjeriti Splićanke i Zagrepčanke.

Finale ženske odbojke na rasporedu je 10:30 u sportskoj dvorani Gimnasium.

Sretno odbojkašicama!

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave