Državna nagrada za volontiranje 2017. za ESI 2016.

Ovogodišnjim dobitnicima nagrade je uručio državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, dr. sc. Marin Strmota, istaknuvši kako se na ovaj dan želi skrenuti pozornost na nesebičnu skupinu građana koja daruje svoje slobodno vrijeme drugima kako bi svijet učinila boljim mjestom.

„Dodjela nagrada pokazuje da se volontiranje prepoznaje i promiče kao aktivnost koja je od velikog značaja za Republiku Hrvatsku i koja dovodi do poboljšanja kvalitete života i do humanijeg demokratskog društva“, kazao je gdin Strmota.

Predsjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, gđa Nives Ivelja, koja je predstavila dobitnike i obrazložila nagrade, kazala je kako volontiranje u našem vremenu doprinosi stvaranju organiziranog, dinamičnog i humanog društva.

„Nešto je magično u volontiranju. Osvježuje, ohrabruje, pa čestitam svima Međunarodni dan volontera“, poručila je.

Nagrada, koja se dodjeljuje  u kategorijama fizičke osobe volontera, pravne osobe organizatora volontera te fizičke osobe koordinatora volontera, pripala je Franu Markulinu iz Zagreba, Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka 2016 te Đurđici Blažević iz Zagreba.

U ime Europskih sveučilišnih igara nagradu je preuzeo predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, doc. dr. sc. Zrinko Čustonja.

Svečanoj dodjeli nagrade prisustvovali su i izaslanik UNHCR-a, gdin Mitre Georgijev, predstavnik UNICEF-a Hrvatska, gdin Siniša Stanivuk, predstavnici Agencije za mobilnost i programe EU, predstavnici volonterskih centara, članovi Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva, uzvanici te brojni gosti.

Državna nagrada za volontiranje, koja se dodjeljuje od 2007. godine, najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za volontiranje, doprinos promicanju volonterstva i razvijanju volonterskih aktivnosti. 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave