Judo na Univerzijadi Taipei 2017

Na Univerzijadi Taipei 2017. imali smo najveći broj judaša ikada na Univerzijadama. Pet studentica sportaša i studenata sportaša činili su našu studentsku reprezentaciju. Takva reprezantacija nam je davala za pravo da se nadamo dobrim rezultatima. Svi judaši su bili veoma odlučni u "hvatanju" nekog rezultata kojim bi zadovoljili svoje sportske motive no isto tako nastavili niz dobrih nastupa na
Univerzijadama te ih možda i nadmašili. Kako u sportu ponekad jednostavno nije onako kako smo planirali i tek neki mali detalj odluči o pobjednicima tako nam se čini da ovaj puta nije bilo sportske sreće te smo se vratili kući bez osvojene medalje. 

Sara Matijević je u konkurenciji do 48 kg izgubila već u prvom kolu od Francuskinje te nakon jedne borbe završila svoj nastup. Tena Šikić u kategoriji do 57 kg je u prvom kolu pobjedila Maayan Greenberg iz Izraela no već u drugom kolu je Francuskinja Benarroche bila bolja od Tene. Tena je još jednu šansu dobila u repasažu u kojem je izgubila od Anne Sophie Schmidt iz Njemačke. Maja Blagojević u kategoriji do 63kg je imala jako dobar nastup. U prvom krugu je Blagojević bila slobodna, u drugom krugu je pobjedila Alexandru Barton iz Finske. U trećoj borbi ju je ždrijeb spojio sa kasnijom pobjednicom u ovoj kategoriji Japankom Aimi Nouchi koja je bila bolja od Maje u toj borbi. Maja je priliku za osvajanje medalje tražila kroz repasaž. Sljedeće dvije borbe riješila je u svoju korist i stekla pravo nastupa u borbi za brončanu medalju. U toj borbi je Maja krenula jako odlučno no Nadja Bazynski je je dočekala spremna i već na samom početku borbe zaslužila ipon nakon odličnog poteza. Lucija Babić u kategoriji do 70kg i Ivana Šutalo su sa po tri pobjede i dva poraza zauzele 7. poziciju.

Kod studenata je Marko Azinović u kategoriji do 60 kg izgubio već u prvom kolu. Marko Drašković je u kategoriji do 66kg osvojio 7. poziciju. Denis Beljić je u kategoriji do 90kg imao dvije borbe i u obje je poražen i to od Koreanca Gwak-a i Poljaka Ciechomskog. Marko Kumrić se borio u dvije kategorije. U "svojoj" kategoriji do 90kg je u prvoj borbi pobjedio Rumunja Kunszaba, u sljedećoj borbi ga je porazio Japanac IIda Kentaro no stekao je pravo nastavka natjecanja u repasažu gdje u prvoj borbi pobjedio Litavca Lekaviciusa dok je u sljedećoj borbi je poražen od Poljaka Domanskog. U "open" kategoriji je Kumrić odlično krenuo sa dvije pobjede čime se plasirao u polufinale. U polufinalu se borio sa japanskim borcem Ota Hyogom od kojeg je na žalost izgubio te je zauzeo 5.poziciju. Mala je utjeha što je Japanac kasnije u finalu pobjedio pa možemo reći da je Kumruić izgubio od osvajača zlata.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave