Riječke rukometašice izborile zlato na ESI 2016

Sveučilište u Rijeci osvojilo je još jednu zlatnu medalju na Sveučilišnim igrama! Nakon muškog vaterpolskog zlata, ovog puta najsjajnija medalja otišla je u ruke ženske rukometne ekipe, nakon nepredvidive utakmice protiv Litvanskog sportskog sveučilišta. Utakmica neizvjesna do samog kraja završila je 25:24 za Riječanke, u solidno ispunjenom Centru Zamet, iako su rukometašice Litve vodile veći dio utakmice.

Trenerica ženskog rukometnog tima iz Rijeke, Andrijana Prosenjak, bila je iznenađena ovim uspjehom svoje ekipe:

‘Imale smo brojne prepreke, ali djevojke su nakon svake utakmice postajale sve bolje i uspješnije, što je rezultiralo pobjedom.’

Igračica Sveučilišta u Rijeci Nataša Miočinović kaže kako se nadala pobjedi, premda utakmicu nisu započele najboljom igrom:

‘Utakmica je bila teška, ali ipak smo uspjele preokrenuti u samoj završnici,’ zadovoljna je Miočinović.

Djevojke iz Litve bile su jako razočarne porazom pa nisu željele davati izjave. Njihov trener, Antanas Skarbalius, iznenađen je uspjehom svoje ekipe, a pogotovo ulaskom u finale.

‘Bili smo jako blizu zlata, ali ponosan sam i sretan što smo dogurali ovako daleko,’ kazao je Skarbalius.

‘Rukomet je jako popularan sport u Litvi, ali u zadnjih dvadeset godina, nažalost, nije imao velikih uspjeha na državnoj razini. Nadam se kako će ove Igre i uspjeh naše ekipe promijeniti situaciju, ali pogotovo za ženski rukomet koji je manje praćen i manje popularan od muškog,’ zaključio je litvanski trener.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave