Poznati sveučilišni prvaci Hrvatske - zagrebački studenti dominantni u gotovo svim sportovima

Proteklog je vikenda grad Poreč bio domaćin oko 800 studenata sportaša iz svih krajeva Hrvatske koji su se braneći boje svojih sveučilišta natjecali za titulu najboljih u ukupno osam sportova.

Izrazitu dominaciju u momčadskim sportovima prikazali su sportaši i sportašice Sveučilišta u Zagrebu osvojivši šest zlatnih medalja. Zagrebački predstavnici okitili su se zlatom u muškoj i ženskoj konkurenciji u futsalu i košarci, dok su im prva mjesta izmakla tek u ženskoj odbojci te muškom rukometu. Zlatom su se u ovim sportovima okitili Sveučilište u Rijeci i Splitu.

Unisport Finalsi 2016., koji su ove godine bili rekordni po broju natjecatelja, okupili su ekipe sa četrnaest visokoškolskih institucija i to sa svih osam hrvatskih sveučilišta, odnosno Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku, Puli, Zadru, kao i sportaše sa Sveučilišta Sjever, Veleučilišta VERN', Veleučilišta Baltazar, Tehničkog veleučilišta Zagreb, Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Veleučilišta u Vukovaru, te prvi put Veleučilišta u Šibeniku.

Među njima ipak su predstavnici zagrebačkog Sveučilišta prikazali najviše proteklih dana u Poreču, pa su tako osvojili zlatne medalje i u odbojci na pijesku, tenisu te stolnom tenisu, i to u muškoj i ženskoj konkurenciji. Zlatno im je pobjeglo još jedino u muškoj konkurenciji u šahu.

Prvaci s ovogodišnjeg UniSport Finalsa povećali su i svoju priliku da se plasiraju za put na svjetsku Univerzijadu, koja će se održati 2017. na Tajlandu, a za mnoge od njih ovo je bila posljednja velika proba za nadolazeće Europske sveučilišne igre kojima će domaćini ovog srpnja biti Zagreb i Rijeka. Igre će okupiti preko 5000 sportaša iz čitave Europe, a među njima naći će se i veliki broj domaćih natjecatelja od kojih su neki ovih dana u Poreču pokazali svoje sportsko umijeće.

Unisport Finalsi, kao i nadolazeće Europske sveučilišne igre, projekti su kojima Hrvatski akademski sportski savez želi stvoriti snažan sveučilišni sport dostupan svim studentima stvarajući tako dodanu vrijednost studentskom življenju i razvoju.   
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave