Krenulo je odbrojavanje do početka Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016

Službenim pokretanjem satova za odbrojavanje do početka Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. (ESI 2016), organizatori ovog najvećeg multi-sportskog događaja u povijesti Republike Hrvatske simbolično su obilježili početak posljednje faze priprema za ovo veliko natjecanje.

 

Ostalo je još samo 143 dana do otvaranja Igara, pripreme su u punome jeku i nema dvojbe kako nas očekuje velika dvotjedna priredba koja će okupiti preko 5000 studenata sportaša iz čitave Europe i predstaviti Hrvatsku u nezaboravnom svjetlu. Zaključci su to s večerašnje ceremonije pokretanje satova, koji su u istome trenutku počeli s odbrojavanjem u Zagrebu i Rijeci.

Od danas su tako zagrebački Trg bana Josipa Jelačića i prostor ispred Gradske knjižnice Rijeka u blizini Korza bogatiji za nove upečatljive instalacije koje će podsjećati sve građane na skoro održavanje Igara.

Uz kratke pozdravne govore kojima su Igre predstavljene brojnim okupljenim građanima, čast da u Zagrebu pokrenu satove imali su ministar znanosti, obrazovanja i športa Predrag Šustar, gradonačelnik Milan Bandić, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, izaslanik predsjednice RH Tomislav Madžar te predsjednik Europskih sveučilišnih igara Zrinko Čustonja uz pomoć vrijednih volontera. U isto vrijeme riječki su sat pokrenuli gradonačelnik Vojko Obersnel, prorektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prljić Samardžija te potpredsjednik Europskih sveučilišnih igara Haris Pavletić.

Nezaobilaznu ulogu imao je i hrčak Hrki, službena maskota Igara koja je bila zadužena za podizanje atmosfere, a u čemu su mu pomogli i brojni studenti volonteri koji su trg i šetnicu pretvorili u veliki sportski poligon. Naime, na Igrama čije se otvaranje održava 13. srpnja bit će zastupljen dvadeset i jedan sport, od kojih se samo dio mogao vidjeti večeras.

Satovi, koji ustvari zajednički predstavljaju sami logo Igara te slogan koji glasi „Srce vjeruje-um ostvaruje“ od danas tako postaju nezaobilazna znamenitost dvaju gradova te trajni podsjetnik na domaćinstvo ovog jedinstvenog sportskog događanja.

I ovom prigodom organizatori su pozvali sve zainteresirane građane da se uključe u uspješnu provedbu Igara te naglasili kako prijave za volontere traju sve do 1. travnja, a kako mjesta još ima govori i činjenica kako će biti potrebno i do dvije tisuće volontera uključenih u organizaciju i provedbu Igara. Prijave te sve dodatne informacije zainteresirani mogu pronaći na http://eug2016.com/hr/
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave