Delegacija HASS-a u posjetu Predsjecnici Hrvatske

Delegacija Hrvatskog akademskog sportskog saveza posjetila je 16. prosinca 2015. Ured predsjednice Republike Hrvatske kako bi predstavila uspjehe iz područja akademskog sporta u ovoj godini, kao i ovogodišnje laureate za dodjelu godišnje nagrade HASS-a. Brojna delegacija uključivala je predstavnike HASS-a, Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016., Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora te Hrvatskog športskog saveza gluhih. Uz krovne nacionalne sportske saveze, na primanju su bili i sami laureati, odnosno ženska košarkaška ekipa Sveučilišta u Zagrebu – osvajačice zlatne medalje na europskom sveučilišnom košarkaškom prvenstvu, futsal momčad Veleučilišta VERN' – također aktualni europski prvaci, judašica Andrea Bekić – srebrna s Ljetne Univerzijade, igrač futsala Kristijan Grbeša te profesorica Jadranka Protić, kao dobitnica nagrade za životno djelo.

"Od srca čestitam svim studenticama i studentima dobitnicima sportskih priznanja i nagrada. Uz svakodnevne studentske obveze prihvatili ste i sportske izazove te pokazali kako se ustrajnim radom i svakodnevnim treniranjem osvajaju prvenstva i medalje. Ponosni smo na vas!" – poručila je okupljenima predsjednica Republike, Kolinda Grabar – Kitarović i dodala: „Tim više jer ste uz svakodnevne studentske obveze prihvatili i sportske izazove te pokazali kako se ustrajnim radom i svakodnevnim treniranjem osvajaju prvenstva i medalje“

U svojem obraćanju Predsjednici, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Zrinko Čustonja zahvalio je na toplim riječima te istaknuo važnost ovih sportskih uspjeha za promociju nacionalnog sveučilišnog sporta i Hrvatske kao sportske zemlje. Ujedno je istaknuo nadu u to kako će se navedeni uspjesi dodatno potvrditi na Europskim sveučilišnim igrama, koje će se u srpnju 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci.

Po završetku izlaganja, predsjednici je svečano uručen i poklon Hrvatskog akademskog saveza – plišana maskota Europskih sveučilišnih igara, hrčak Hrki, kao i predsjedničko izdanje UniSport časopisa o akademskom sportu.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave