Svečano dodijeljene nagrade HASS-a za 2015. godinu

U auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, 16. prosinca 2015., održana je svečana dodjela godišnjih nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza. Nagrade su dodijelili rektor Sveučilišta u Zagrebu - Damir Boras, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza - Zrinko Čustonja te potpredsjednici Toni Gamulin i Haris Pavletić. Kategorije u kojima su laureati bili nagrađeni su najbolja ženska ekipa, najbolja momčad, najbolji ženski i muški pojedinac, nagrada za Fair-play te nagrada za životno djelo.

U svojim izlaganjima, rektor Boras te predsjednik Čustonja, istaknuli su veličinu postignutih uspjeha svih laureata i značaj koji oni imaju za promociju i razvoj akademskog sporta u Hrvatskoj, a izražena je i nada u ponavljanje dobrih sportskih rezultata na Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka 2016.

Ovogodišnji laureati bili su ženska košarkaška ekipa Sveučilišta u Zagrebu, kao osvajačice zlatne medalje na Europskom sveučilišnom prvenstvu u Kopru; futsal momčad Veleučilišta VERN', koja se okitila titulom prvaka na Europskom sveučilišnom prvenstvu u Poznanju; judašica Andrea Bekić, kao srebrna s Ljetne Univerzijade u južnokorejskom Gwangjuu; Kristijan Grbeša, također zlatni iz Poznanja u futsalu; Zagrebački sveučilišni sportski savez za Fair-play te profesorica Jadranka Protić za životno djelo. 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave