UniSport ST organizirao Međunarodnu dječju olimpijadu

U nedjelju, 11. listopada, u Bolu na Braču održana je 2. Međunarodna dječja olimpijada, koja je okupila više od 150 sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Uz domaćinstvo UniSport sportske škole višestranog razvoja i identifikacije talenata Bol, a organizaciji Splitskog sveučilišnog sportskog saveza, odnosno UniSport ST-a, djeca od 5 do 12 godina starosti natjecala su se u skakanju u vrećama, sprintu na 60 metara, kao i savladavanju poligona prepreka. Dobre rezultate i zabavu svih okupljenih nije omelo ni oblačno i kišno vrijeme, a sve zajedno je funkcioniralo na visokoj razini zahvaljujući nesebičnom angažmanu 20 volontera - inače osnovnoškolaca i srednjoškolaca iz Bola.

Organizacijsku okosnicu činilo je desetak pripadnika UniSport ST-a, od čega prevladavaju studenti Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu, čime je zadovoljena i stručna razina cjelokupnog događaja. Cilj Međunarodne dječje olimpijade, čije se prvo izdanje održalo lani, promocija je zdravoga života i sporta među mladima, a privilegiju za uživanjem u tome imali su kako domaći mališani, tako i gosti iz susjedne Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

„U budućnosti ovaj događaj svakako planiramo i želimo dignuti na višu razinu, povećati broj sudionika, kao i raditi na njenom proširenju. Sa sportske razine – identifikacija talenata i usmjerenje u sportske klubove – predstavljaju temelj za razvitak cjelokupnoga sporta u Splitu.“ - poručio je Toni Batinić, voditelj projekta.

Dodatnu promociju događaju dali su ambasadori, Josip Juranović – član prve momčadi HNK Hajduk, kao i Hrki – maskota Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. Inače, Univerzalna sportska škola višestranog razvoja i identifikacije talenata, sa svojim djelovanjem uskoro počinje i u Splitu, a dugoročni je cilj djeci omogućiti kvalitetan sportski razvoj uz nadzor kineziologija i studenata kineziologije, koji bi na taj način – istovremeno gradeći vlastito znanje – omogućili djeci pravilnu sportsku edukaciju. Djelovanje Škole u Bolu predstavljao je svojevrstan pilot projekt, a upisi u Splitu planirani su od studenog ove godine s tim da će se nastava – u suradnji s Kineziološkim fakultetom – održavati u sportskoj dvorani na kampusu Sveučilišta u Splitu.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave