Bochum i Porto europski sveučilišni nogometni prvaci

Nakon tjedan dana natjecanja, grad Osijek je uspješno priveo kraju 11. Europsko sveučilišno prvenstvo u nogometu. Nogometni prvaci su Sveučilište Bochum i Sveučilište Porto.

Posljednje utakmice u ženskoj kategoriji odigrane su u jutarnjim terminima. Sveučilište Porto je pobijedilo Sveučilište Wurzburg (1:0) i time potvrdilo nenadmašnu kvalitetu. Portugalke su bez poraza i sa samo jednim remijem zasluženo osvojile titulu europskog sveučilišnog prvaka.

O poziciji za drugo i treće mjesto odlučila je utakmica između Sveučilišta Montpellier i Sveučilišta Marburg. Budući da su Francuskinje izgubile posljednju utakmicu natjecanja (2:1), zauzele su treće mjesto. Time je drugo mjesto pripalo nogometašicama sa Saveznog Sveučilišta Ural.

U muškoj kategoriji odigrano je sveukupno sedam utakmica. One najvažnije odigrane su u popodnevnim satima. Za treće mjesto borile su se ekipe sa Sveučilišta Franche – Comte i Sveučilišta Minho. Portugalci su pokazali nadmoć i rezultatom 0:2 zasluženo osvojili broncu.

Finale večeri odigralo se na gradskom stadionu NK Osijek. Uz podršku studenata sa svih krajeva Europe, za mjesto prvaka borile su se ekipe sa Sveučilišta Bochum i Državnog sveučilišta Kuban. Unatoč glasnom navijanju, ekipe nisu uspjele postignuti zgoditak te su nakon produžetaka odlučivali jedanaesterci. Nakon konačnih 4:2, Sveučilište Bochum postalo je Europski sveučilišni prvak u nogometu dok su Rusi zauzeli drugo mjesto.

Što se domaćina tiče, Sveučilište u Osijeku pobijedilo je Sveučilište Jyvaskyla (2:1) i time zauzelo sedmo mjesto u ukupnom poretku.

Nakon finalne utakmice, svečanom ceremonijom je zatvoreno Europsko sveučilišno prvenstvo u nogometu. Član izvršnog odbora EUSA-e, Bruno Barracosa, predsjednik organizacijskog odbora, Drago Žagar, potpredsjednik NUSA-e, Haris Pavletić i tehnički delegati EUSA-e, Antonis Petrou i Andreas Demetrius dodijelili su pehare i odličja najboljim ekipama. Također su se zahvalili svim partnerima, volonterima i prijateljima, te pozvali sve sudionike da dođu na Europske sveučilišne igre u Hrvatskoj iduće godine.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave