Osječani poraženi, Bochum i Kuban u finalu, Porto (ž) na korak do zlata

Pretposljednji dan natjecanja na 11. Europskom sveučilišnom prvenstvu u nogometu, koje se održava u Osijeku, doveo je turnir do samoga kraja i ostavio sve definirano za posljednji dan. U ženskoj konkurenciji, zlato se gotovo pa sigurno bliži ekipi Sveučilišta u Portu, koje trenutno čvrsto drži prvo mjesto s 13 osvojenih bodova. Za njima slijedi Sveučilište Ural s 12 bodova, koje posljednjega dana neće igrati utakmicu, što znači da Portugalke samo pobjeda ili izjednačen rezultat sa Sveučilištem Wurzburg, vodi do zlata.

U muškoj konkurenciji za prvo mjesto će se boriti Sveučilište Bochum i Sveučilište Kuban, koji su do finala došli pobjedama nad Sveučilištem Franche Comte, u slučaju Bochuma te nad Sveučilištem Minho u slučaju Kubana. Tako dok će ove dvije ekipe igrati za zlato, Francuzi i Portugalci će se boriti za broncu.

Muška i ženska ekipa Sveučilišta u Osijeku poražene su u svojim utakmicama. Od žena su spretnije bile kolegice sa Sveučilišta Marburg pa su tako Osječanke još uvijek bez osvojenih bodova, dok su muškarce porazili predstavnici Sveučilišta Pamukale, što znači kako će se domaćini boriti za 7. mjesto s Fincima. 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave