Osječani bez polufinala u petom danu natjecanja

Nakon dana odmora, muški dio natjecanja započeo je s četvrtfinalnim utakmicama. Najposjećenija utakmica dana bila je između Sveučilišta Juraj Strossmayer u Osijeku i Sveučilišta Franche-Comte na pomoćnom terenu gradskog stadiona Osijek. Ekipa iz Osijeka nije iskoristila savršenu priliku za zgoditak što je ubrzo negativno utjecalo na igru domaćina.

Radi agresivne igre Osječani su zaradili crveni karton, što su Francuzi iskoristili i poveli s 0:1. Taj rezultat su zadržali do kraja utakmice i time se kvalificirali u polufinale Europskog sveučilišnog prvenstva. Na istom terenu su se u popodnevnom terminu susreli igrači sa Sveučilišta Minho i Sveučilišta Jyvaskyla. Obje ekipe igrale su oprezno stoga nije bilo mnogo prijetnji na golove. Ipak, u posljednjim minutama utakmice, Portugalci su uspjeli zabiti gol (1:0) i izbjeći produžetke. Na nogometnom terenu Olimpija sastale su se ekipe Sveučilišta Pamukkale i Sveučilišta Bochum. Nakon nerješenog rezultata i produžetaka (0:0), Njemci su u jedanaestercima pokazali bolju preciznost (5:6) i kvalificirali se u polufinale. Posljednja četvrtfinalna utakmica se odigrala na istom terenu u popodnevnom terminu. Suparnici su bili Državno sveučilište Kuban i Sveučilište Constantin Branc.

Nakon neriješenjih 1:1, pobjednici ove utakmice također su odlučeni izvođenjem kaznenih udaraca. Ruski golman Artem Bondarenk je odigrao ključnu ulogu i odveo svoju ekipu u polufinale (6:5). U ženskoj kategoriji najzanimljiviji je bio okršaj Saveznog sveučilišta Ural i Sveučilišta Montpellier. Ruskinje su pobijedile dosad neporažene Francuskinje. Nakon dominantnog prvog poluvremena, Ruskinje su u drugom poluvremenu zabile dva gola u razmaku od dvije minute. Iako su Francuskinje uspjele zabiti gol, utakmica je završila rezultatom 2:1. Utakmica između Sveučilšta Porto i Sveučilišta Juraj Strossmayer u Osijeku potvrdila je dominaciju Portugalki i time ostavila domaće igračice u neugodnom nizu od četiri uzastopna poraza. Sveučilište Marburg i Sveučilište Song og Fjordane sastali su se u posljednoj utakmici dana. Iako su Njemice povele, Norvežanke su uspjele utakmicu preokrenuti u svoju korist s konačnim rezultatom 1:3.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave