Riječani se oprostili od polufinala nakon nevjerojatne utakmice

Na Europskom sveučilišnom prvenstvu u odbojci, koje se održava u talijanskom Camerinu, ekipa Sveučilišta u Rijeci nastupila je u četvrtfinalu protiv Sveučilišta u Almeriji. U zanimljivoj i dinamičnoj utakmici, Riječani su poraženi od strane Španjolaca nakon neizvjesne borbe u petom setu te se time oprostili od polufinala. Prva dva seta meča igrala su se poen za poen, a odlikovala ih je izjednačenost u svakome smislu pa je tako u prvome slavila Rijeka, dok je Almeria izjednačila u drugome setu.

Nakon što su predstavnici Sveučilišta u Rijeci rezultat povećali na 2:1 u setovima, došlo je do snažnoga nevremena, koje je dovelo do pada temperature i prekida opskrbe električnom energijom, kao i prekida utakmice na 15-nak minuta. Utakmica je nastavljena u uvjetima bez električne energije, uz dovoljan omjer dnevnoga svjetla, a to je razdoblje pauze na ruku išlo Španjolcima, koji su se odmorili te u iduća dva seta postigli pobjedu nad Riječanima.

Kapetan reprezentacije Sveučilišta u Rijeci, Marin Sušanj izjavio je nakon utakmice: „Ovo je zaista bila najneobičnija tekma koju je itko od članova ekipa do sada igrao. Mislim da smo favoritima iz Almerije, koji su osvojili zaista jaku skupinu (Italija, Rumunjska i Norveška), pružili izvrstan otpor. Unatoč tome što je nemoguće procijeniti kako bi se utakmica završila da nije bilo dvostruke pauze zbog nestanka struje, osobno smatram kako je prvi "blackout" poremetio našu igru do te razine da više nismo mogli na pravi način ući u susret. Nakon svega, zaista nam je žao što nismo ušli u polufinale, ali smatram da smo prikazali odličnu odbojku i zadovoljili sve gledatelje, a dvorana je bila prepuna.

Čestitao bih svim suigračima, treneru i voditeljici. Nadamo se da ćemo do kraja turnira uspjeti dati sve od sebe, kao što je to bilo dosada.“ Sutra je na redu nova utakmica protiv turske ekipe
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave