Drugi dan Europskog sveučilišnog nogometnog prvenstva

Nogometne ekipe odmjerile su snage i u drugom danu natjecanja. Svojom igrom i slavljem dokazali su da je natjecateljski duh na Europskom sveučilišnom prvenstvu u nogometu sve jači. Trenutno je u skupini A vodeća momčad Sveučilišta Juraj Strossmayer u Osijeku.

Osječani su osigurali četvrtfinale pobijedivši Sveučilište tehnologije Gdańsk s rezultatom 1:0. Druga utakmica skupine između Sveučilišta Jyväskylä i Sveučilišta Stirling završila je neriješeno bez postignutih golova. U skupini B vodeće je Sveučilište Franche-Comte koje je nakon uvjerljive pobjede nad Sveučilištem Oslo (5:1) također osiguralo ulazak u četvrtfinale. U susretu između Sveučilišta Minho i Saveznog sveučilišta Ural nije postignut nijedan pogodak čime je utakmica završila neriješeno. U skupini C odigrana je utakmica između Sveučilišta Pamukkale i Sveučilišta Constantin Branc. U svojoj prvoj utakmici Turčini su pobijedili Rumunje (2:0) i pokazali bolje organiziranu igru. Najviše golova po utakmici moglo se vidjeti u susretu Sveučilišta Bochum i Sveučilišta Abo Akademi. S rezultatom 7:0 Njemci su nadvladali Fince koji su čvrsto zauzeli posljednje mjesto u skupini.

U ženskom dijelu prvenstva najuvjerljive su favoritkinje sa Sveučilišta Montpellier. U utakmici protiv nogometašica sa Sveučilišta Juraj Strossmayer u Osijeku slavile su s rezultatom 0:5. Savezno sveučilište Ural slavilo je pobjedu nad Sveučilištem Marburg s rezultatom 0:1. Sveučilište Song og Fjordane odigralo je nerješeno protiv Sveučilišta Wurzburg s rezultatom 2:2.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave