Prvi dan na ESP u nogometu

U srijedu 22.07.2015, odigrane su prve utakmice Europskog sveučilišnog prvenstva u nogometu u Osijeku. Studentski sport zavladao je Osijekom dok su u večernjim satima u službenoj ceremoniji otvaranja predstavljeni svi natjecatelji.

Na nogometnom terenu Elektra odigrane su dvije utakmice. Jutarnju utakmicu odigrale su ekipe Sveučilišta Juraj Strossmayer u Osijeku i Sveučilišta Stirling. Osječki domaćini nisu zakazili i pobijedili su Škote s rezultatom 3:0. Popodnevni termin bio je rezerviran za ogled Sveučilišta Jyväskylä i Sveučilišta tehnologije Gdańsk. Utakmicom je dominirala jaka poljska obrana sa tri žuta kartona. Unatoč tome, utakmica je završila neriješeno bez ozbiljnijih prijetnji golu. NK Olimpija također je dočekala četiri sveučilišne ekipe. Prvu utakmicu odigrali su Sveučilište Franche-Comte i Savezno sveučilište Ural. Iako su Rusi stvorili priliku da povedu u 44. minuti, francuski vratar Cedric Leduc obranio je kazneni udarac. Francuska ekipa iskoristila je istu priliku dvije minute kasnije i povela rezultatom 1:0 koji se zadržao do kraja utakmice. Drugu utakmicu odigrale su ekipe sa Sveučilišta Minho i Sveučilišta Oslo. U ovoj dinamičnoj utakmici slavila je portugalska ekipa Sveučilišta Minho s rezultatom 2:1. Na nogometnim terenima Belišće i Višnjevac odigrana je po jedna utakmica, a turska ekipa Sveučilišta Pamukkale i njemačka ekipa Sveučilišta Bochum imale su dan odmora. Sveučilište Almeria i Sveučilište Constantin Branc odigrali su svoju prvu utakmicu na nogometnom terenu Višnjevac. Rumunjsko sveučilište slavilo je rezultatom 0:1 i time povelo u svojoj skupini. U Belišću su se sastale ekipe Državnog sveučilišta Kuban i Sveučilište Abo Akademi, te uvjerljivom pobjedom 5:1 Rusi su zauzeli prvo mjesto u skupini. Utakmice u ženskoj kategoriji odigrale su se na sportskom terenu Mursa.

Zbog manjeg broja ekipa, odigrane su tri utakmice. Prvu pobjedu odnijela je francuska ekipa Sveučilišta Montpellier ostvarivši rezultat 4:2. Istovremeno su se susrele dvije njemačke ekipe Sveučilišta Wurzburg i Sveučilišta Marburg. Bolje su bile nogometašice Warzburga pobijedivši s rezultatom 3:2. U posljednjoj utakmici prvog dana snage su odmjerile ekipe Saveznog sveučilišta Ural i Sveučilišta Porto. Pobjedu su odnijele Portugalke s rezultatom 0:1.

Prvi sportski dan završen je ceremonijom otvaranja Europskog sveučilišnog prvenstva u nogometu na Trgu slobode u Osijeku. Uz dinamičan glazbeni i kulturni program, studenti su prošetali trgom predstavljajući svoje fakultete. Gospodin Zrinko Čustonja, kao osobni izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, u društvu cijenjenih političara i uzvanika služeno je otvorio prvenstvo. Studenti su se nakon ceremonije rasplesali uz bend “The Red Roosters” i DJ-a Maria Rosa, no ubrzo se uputili u sveučilišni kampus kako bi se mogli odmoriti za preostale utakmice.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave