Riječani se plasirali među osam najboljih odbojkaških ekipa u Camerinu

Muška ekipa Sveučilišta u Rijeci u srijedu je u meču protiv Sveučilišta u Portu izborila ulazak među 8 najboljih ekipa pobijedivši rezultatom 3:1 u setovima. 

U prvome setu, nakon početne dominacije Riječana, ekipa Porta dominirala je servisima uz loš prijem i greške u ostalim segmentima igre kod naših predstavnika. Unatoč tome, što je nastavak seta probudio Riječane, prvi set uzeli su Portugalci 22:25.

Drugi set bio je nastavak dobre igre, a to se produžilo na treći (25:20) i četvrti (25:17), kada Portugalci jednostavno nisu imali rješenja za razigranu Rijeku.

Nakon utakmice libero ekipe i najiskusniji igrač Mladen Jurčević je izjavio: "Čestitam ekipi na borbenosti i što su ostavili srce na terenu u duhu sa sloganom Europskih sveučilišnih igara 2016 "heart believes mind achieves". Vjerujem da ćemo u četvrfinalnoj utakmici prikazati jednako dobru igru i i pokušat izborit polufinale."

Nakon sutrašnjeg dana odmora, koji će iskoristiti za razgledavanje znamenitosti Camerina, Riječani nastavljaju svoju borbu na Europskom sveučilišnom odbojkaškom prvenstvu.

Najboljim igračem susreta proglašen je Marino Marelić, koji je rekao: "Bila je to jako teška utakmica u kojoj je pobjedilo zajedništvo. Sretni smo zbog pobjede i nadamo se da ćemo nastaviti s dobrom igrom." 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave