Riječani i Osječanke idu po europsku odbojkašku krunu

U talijanskom gradu Camerinu od 19. do 26. srpnja održava se 13. Europsko sveučilišno prvenstvo u odbojci, na kojemu Hrvatsku predstavljaju muška ekipa Sveučilišta u Rijeci te ženska ekipa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. 

Riječanima je ždrijeb dodijelio tešku grupu, koju osim njih čine ekipe Sveučilišta u Portu, Sveučilišta u Münchenu te Sveučilišta u Armeniji. Ipak, unatoč tome Riječani su jučer uspješno otvorili prvenstvo savladavši Armence s rezultatom 3:0 u setovima. Istim rezultatom danas su izgubili od snažnih Bavaraca, dok ih sutra očekuju predstavici Portugala, Sveučilište u Portu. 

Inače, prvoplasirana i drugoplasirana ekipa u skupini, nastavlja natjecanje u gornjemu ždrijebu, kroz koji se u knockout fati bore za plasman od prvog do osmog mjesta, dok ostali nastavljaju borbu od 9. do 14. mjesta. 

Osječanke su u grupi sa Sveučilištem Lorraine i Sveučilištem u Cipru, kojega su danas savladale rezultatom 3:0 u setovima, dok će im se sutra na drugoj strani mreže naći ekipa iz Francuske. 

Na glavnom tehničkom sastanku prije samog otvorenja prvenstva održana je i prezentacija Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. 

Rezultate susreta možete pratiti na: http://www.cuscamerino.it/eucv2015/index.php?option=com_content&view=cat... 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave