Na Univerzijadi u Gwangjuu svečano podignuta zastava Republike Hrvatske

Na 28. Ljetnoj univerzijadi, koja se održava u južnokorejskom gradu Gwangjuu, upriličena je svečana ceremonija dobrodošlice sportskim ekipama i delegacijama iz cijeloga svijeta – među kojima su bili zastupljeni i naši predstavnici. Nakon polusatnog programa i toplih riječi dobrodošlice od strane organizatora, na jarbole su podignute zastave svih zemalja sudionica ovoga sportskog događaja – uključujući i Hrvatsku, čiju je delegaciju na ovoj ceremoniji predstavljao Davor Habljak - glavni tajnik Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Ovaj simboličan čin predstavlja zajedništvo sportaša i studenata širom svijeta, a ujedno označava i uvertiru u svečano otvaranje 28. Ljetne univerzijade, koje će se upriličiti sutra u večernjim satima po južnokorejskom vremenu na glavnom stadionu u Gwangjuu – inače izgrađenom za potrebe Svjetskog nogometnog prvenstva 2002. godine. Inače, na ovogodišnjoj Univerzijadi, našu će zemlju predstavljati ukupno dvadeset i troje sportaša i sportašica kroz pet sportova: taekwondo, gimnastika, veslanje, judo i atletika, a očekivanja i nadanja u uspjeh iznimno su visoka.

„Vjerujemo u naše natjecatelje i znamo kako će dati svoj maksimum kako bi u što boljem svjetlu predstavili svoju zemlju – kako na sportskim borilištima, tako i izvan njih“ – izjavio je šef hrvatske misije na Univerzijadi i sportski direktor Hrvatskog akademskog sportskog saveza, Ronald Štrumberger.

Univerzijada će se održavati od 3. do 14. srpnja, a okuplja 14 tisuća natjecatelja iz 170 svjetskih zemalja, koji će se nadmetati u 21 sportu. Sve navedeno Univerzijadu u Gwangjuu čini najvećom do sada, a organizacijska razina i trud svih uključenih u istu, kao i građana Gwangjua i Južne Koreje, ostavljaju dojam kako će svi sportaši imati priliku pokazati najbolje od sebe i istoremeno se dobro zabaviti upoznavajući kulturu ove jedinstvene zemlje.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave