FISU suspendirao Ekaterinburg kao domaćina za FISU Svjetske sveučilišne igre 2023

Izvor: FISU

Dok se hrvatski sportaši već lagano pripremaju za FISU Svjetske sveučilišne igre koje se od 26. lipnja do 7. srpnja održavaju u kineskom gradu Chegndu, raspravlja se sudbina sljedeće Univerzijade koja je trebala biti održana u Rusiji. 

FISU izvršni odbor na posljednjem je online sastanku odlučio odgoditi domaćinstvo ruskog Ekaterinburga za organizaciju ovog najvećeg svjetskog studentskog sportskog događaja.

Prethodno je iz istog grada povučen inauguracijski FISU Svjetski sveučilišni kup u borilačkim sportovima, zakazan za rujan ove godine. Samsun (Turska) izabran je kao zamjenski domaćin, a FISU Combat kup trebao bi biti održan kasnije ove godine. 

“FISU okuplja mlade iz cijelog svijeta u sigurno i mirno okruženje, a tako želimo nastaviti i ovogodišnjim svjetskim smotrama. Još smo odlučniji u namjeri da pružimo što više takvih prilika u budućnosti, u partnerstvu s gradovima domaćinima, prema kojima imamo duboku zahvalnost”, rekao je Leonz Eder, vršitelj dužnosti FISU predsjednika.


Sastanak Europske komisije zakazan u Ekaterinburgu kasnije ove godine održat će se u Briselu od 10. do 12. studenog, a dodjela domaćinstva Svjetskim sveučilišnim igarama 2027. biti će na vrhu dnevnog reda.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave