Vukovar domaćin EUSA Europskog sveučilišnog vaterpolo prvenstva 2025!

Odlukom EUSA - Europske sveučilišne sportske organizacije, Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru i Hrvatskom akademskom sportskom savezu dodijeljeno je domaćinstvo Europskog sveučilišnog prvenstva u vaterpolu 2025. godine. Nakon uspješno organiziranih pet državnih završnica u vaterpolu i plivanju UniSport H20 proteklih nekoliko godina, Vukovar je spreman napraviti iskorak i ugostiti studentice i studente iz cijele Europe na najveći događaj u povijesti Veleučilišta, Vukovarsko-srijemske županije i Grada. 

Tim povodom danas se u prostorijama VEVU-a održala konferencija za medije i najava navedenog događaja, na kojoj su nazočili i medijima se obratili: 

  • Ivan Penava, gradonačelnik Grada Vukovara
  • Damir Dekanić, župan Vukovarsko-srijemske županije
  • Ivan Szabo, ravnatelj Sportskih objekata Grada Vukovara
  • Željko Sudarić, dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru
  • Dražen Pejić, predsjednik Sportske udruge studenata VEVU-a
  • i naravno, Haris Pavletić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza

“U ime Hrvatskog akademskog sportskog saveza, moram reći da smo izuzetno ponosni na Vukovar što je dobio ovo prvenstvo. Već 5 godina ovdje održavamo državno prvenstvo u plivanju i vaterpolu koje je stvarno fantastično, svake godine sve bolje i bolje, i mislim ovakva jedna prilika - organizacija Europskog sveučilišnog prvenstva u vaterpolu - potpuno zaslužena. Savez će pomoći sve što treba i podijeliti iskustvo koje imamo u organizaciji raznih EUSA natjecanja, svjetskih prvenstava pa i Europskih sveučilišnih igara i mislim da ćemo to dobro izvesti. Vukovar je i dobro pozicioniran s obziorm na zemlje koje igraju vaterpolo pa možemo očekivati pun ždrijeb, što nam je svakako i želja. Također, iskoristio bih priliku da ujedno pohvalim izuzetan rad gospodina Pejića i dekana Sudarića na razvoju veleučilišnog akademskog sporta u Vukovaru”, rekao je predsjednik HASS-a, Haris Pavletić.

“Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da imamo prigodu organizirati u svome gradu jedno ovakvo natjecanje. Treba biti realan i ‘odvrtiti film’, prije 10 godina tako nešto naprosto ne bi bilo moguće ni po jednoj osnovi. Toliko toga se promijenilo na bolje tako da možemo biti sasvim sigurni u sebe i kapacitete kojima raspolažemo te Europsko sveučilišno vaterpolo prvenstvo odraditi na visokoj razini. To naravno ne bi bilo moguće bez već spomenutih kolega Dražena Pejića i dekana Željka Sudarića te, prije svega, njihov kvalitetan pristup, ljudi, rad, odnosi i suradnja s Hrvatskim akademskim sportskim savezom. Uz naravno ljude, važna je i materijalna osnova, u koju smo ulagali dugi niz godina i koje su stvorile temelje da danas imamo kvalitetne sportske i ine objekte u Gradu”, podijelio je gradonačelnik Grada Vukovara, Ivan Penava.

 

Tijekom EUSA Europskog sveučilišnog prvenstva u vaterpolu predviđa se oko 12 prijavljenih ekipa muške konkurencije te 8 ekipa ženske konkurencije, a budući da je događaj tek za tri godine (planirani datumi 15. - 30. srpanj) dobrom pravovremenom organizacijom usudit ćemo se ponadati i za koju ekipu više.

Pred domaćinima je sada period pripreme i ozbiljni zadaci, no s obzirom na dosadašnje iskustvo u organizaciji brojnih sveučilišnih prvenstava te odličnu suradnju s dionicima uključenim u sportski i studentski život Grada Vukovara, vjerujemo da ćemo imati kvalitetno i spektakularno natjecanje.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave