EUG 2022: Deset medalja u četiri Combat sporta

Niz combat medalja započele su kickboksačice Iva Vukošić i Lucija Bakalar već u prvim danima EUG-a. U dobrom ritmu nastavili su kasnije judaši i karataši, a predivnu priču iz Lodza zaokružili predstavnici taekwondoa. 

Dvije kickiboxačice - tri medalje

U kategoriij PF +65kg Lucija je u prvoj borbi slavila protiv Stacey Davey (GBR) što ju je, s obzirom na mali broj natjecateljica u ovoj kategoriji, plasiralo direktno u finale. Tamo je čekala teška borba protiv Dorine Szabo, trenutne prvakinje najprestižnije nagrade u point fighting disciplini i djevojke s ogromnim međunarodnim iskustvom. Vidjela se nervoza na Lucijinom licu, ali je odradila možda najbolju borbu u životu, za poraz od 9:5, ali i europsko srebro sa Europskih sveučilišnih igara! Uspjeh s kickboxing tatamija nije izostao ni posljednjeg dana natjecanja, kada su do brončane medalje stigle i Lucija i Iva. Luciju je u borbi za finale u kick low kategoriji zaustavila Paulina Stenka (POL), inače dupla osvajačica brončane medalje sa Svjetskih prvenstava i nositeljica ove kategorije na europskoj i svjetskoj razini. Do odličja je stigla i Iva Vukošić Iva u kategoriji PF -55kg. U borbi za finale svladala ju je predstavnica Austrije, Lisa Heim. 

Odlične borbe pružile su naše judašice osvojivši srebro i broncu

Lea Katarina Gobec sa Sveučilišta u Zagrebu u kategoriji do 78kg EUG 2022 započela je nastup pobjedom protiv Julije Gut (POL) i Migle Julije Dudenaite (LTU), dovoljno za finale u kojem ju je čekala još jedna Julija - Poljakinja Julija Jaskiewicz. Nije bilo dovoljno snage i za treću pobjedu u danu, no osvojeno srebro je ogroman uspjeh i Lei Katarini treća medalja na međunarodnim natjecanima za UniSportHR. Dvije bronce već ima s Europskih sveučilišnih igara u Coimbri 2018. te EUSA Combat prvenstva u Zagrebu 2019. Drugu judo medalju osvojila je Tina Radić sa Sveučilišta u Splitu, a u kategoriji +78kg. Tina je turnir startala pobjedama protiv Lucie Dupin (FRA) i Reke Varge (HUN), a poražena je od Ukrajinke Khrystyne Homan (UKR) za drugu brončanu medalju za Split. 

Dvije medalje i za karataše

Sara Malčec (UNIZG) prikazala je odlične kate te s 24.48 bodova osvojila srebrnu medalju. Nijanse su odlučivale u finalu s Zuzanom Augustinovom sa Sveučilišta tjelesne edukacije i sporta Palestra (CZE), koja je do zlata došla zahvaljujući 24.82 osvojena boda. Medaljom oko vrata okitile su se studentice Sveučilišta u Zagrebu i u timskim borbama, a broncu iz Lodza kući su donijele Sadea Bećirović, Tihana Šulek, Lucija Čatlak i Katarina Jeličić. Njihov put na EUG-u započeo je borbama protiv Sveučilišta Comenius (2:0) i Sveučilišta u Burgundiji (2:0), u polufinalu su ih svladale djevojke Sveučilišta u Prištini (1:2), a turnir zaključen pobjedom i postoljem protiv Sveučilišta Marmara. 

Taekwodno zlato i dvije bronce!

Ivana Arelić (do 62kg) i Kevin Češljar (do 63kg) sa Sveučilišta u Zagrebu junaci su pretposljednjeg dana Europskih sveučilišnih igara osvojivši posljednje combat medalje za hrvatske predstavnike. Ivana se 'prošetala' konkurencijom i nadmoćno svladala Paulu Gomes iz Portugala (2:0), Mariiu Labuzovu iz Ukrajine (2:0) te Csenge Eleonoru Patakfalvy iz Mađarske (2:0) do najvišeg europskog akademskog postolja. Kevina je u borbi za isto zaustavio predstavnik Turske Ogulcan Calik, što je bilo dovoljno za brončanu medalju. Posljednju brončanu medalju za Sveučilište u Zagrebu i hrvatsku delegaciju osvojio je Franjo Gucić (do 87kg). Prvo je u četvrfinalu svladao predstavnika Portugala Pedra Costu Sequiera (2:0), dok je u polufinalnoj borbi bolji bio Ukrajinac Artem Harbar (0:1). 

Što drugo reći za naše kickboksače, judaše, krataše i taekwondaše osim čestitamo svima. Ovim su ovim medaljama odradili savršenu uvertiru za drugo EUSA Combat prvenstvo sljedeće ljeto u Zagrebu, na istom mjestu gdje je 2019 održali premijera ovog natjecanja. Jedva vas čekamo ponovno vidjeti na postolju!

Prijenos borbi na YouTube kanalu EUG 2022

Galerija fotografija 


 


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave