Sve medalje sa FISU Svjetskog sveučilišnog combat kupa

Turski grad Samsun od 21. do 30. rujna bio je domaćin FISU Svjetskom sveučilišnom combat kupu, jedinstvenom događaju koji je okupio šest borilačkih sportova u jednom natjecanju - boks, karate, muaythai, sambo, hrvanje i wushu. Ukupno je u Turskoj boravilo 1.100 sudionika, s preko 300 sveučilišta i 50 zemalja, a među svima njima fantastične rezultate postigli su i hrvatski sportaši. 

KARATE

Tako je Jelena Pehar osvojia zlatnu medalju u -50kg kategoriji, slaveći protiv Ahmed Niswa (FRA), a zlato je osvojila i u ekipnim borbama sa svojim kolegicama Sadeom Bećirović, Petrom Nuić, Tihanom Šulek. Uz ekipnu medalju, Tihana i Sadea su pridružile i pojedinačne bronce - prva u kategoriji -55kg, a druga u kategoriji -68kg.BOKS


Za boksačku medalju na natjecanju pobrinuo se jedini hrvatski boksač na natjecanju, Luka Pratljačić, student Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku. U borbi za finale zaustavio ga je domaćin iz Turske Acar Berat i to sudačkom odlukom, što je Luki bilo dovoljno za broncu. Što je rekao nakon natjecanja pročitajte u našem prethodnom tekstu. 

HRVANJE

Iako nažalost u hrvanju nismo uspjeli doći do postolja, potrebno je spomenuti i odlične nastupe Lovre Habeka, hrvača sa VERN-a. 


Rezultati s natjecanja pronaći se mogu na stranici Samsun 2022 FISU Cup, dok se prijenos događao na FISU televiziji.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave