UniSportHR Košarka: Košarkaško natjecanje započinjemo poluzavršnicom u Zadru

Pred nama je UniSportHR poluzavršnica u košarci za studente, a ne postoji bolje mjesto da je održimo od Grada košarke. Zadar i Športski centar Višnjik ugostit će 21. i 22. veljače osam momčadi iz svih dijelova Hrvatske, koje očekuje borba za državnu završnicu UniSport Finals u Poreču.

Iz godine u godinu interes košarkaša hrvatskih visokoškolskih ustanova sve je veći pa tako ove sezone brojimo osam momčadi, a igrat će podijeljeni u dvije skupine. 

Studenti Sveučilišta u Splitu prošlogodišnji su nacionalni akademski prvaci, a u finalu su slavili upravo protiv Zadrana. Ovu poluzavršnicu nećemo gledati isti dalmatinski derbi, već će Split igrati protiv odličnih momčadi Sveučilišta u Osijeku i Veleučilišta u Vukovaru te prošlogodišnjih trećeplasiranih studenata Sveučilišta u Zagrebu, koji su prije bronce bili trostruki prvaci i sigurno imaju tendenciju na zlato. Skupinu B čine momčadi Sveučilišta Sjever, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Veleučilišta u Karlovcu - neugodnih ekipa koje igraju dobru košarku te domaćina Sveučilišta u Zadru, a svakako će biti zanimljivo vidjeti što oni mogu pokazati na parketu. 

Vjerujemo kako su svi igrači željni sportskog nadmetanja budući da su nam ovo prve košarkaške utakmice u tekućoj akademskoj sezoni. 


Raspored utakmica:

 

Poznato koje studentice košarkašice putuju na UniSport Finalse 

Dok ćemo imena četiri najbolje košarkaške ekipe kod studenata saznati tek kroz nekoliko dana, u konkurenciji studentica već se zna tko putuje na Finalse. 

Na nacionalnoj završnici gledati ćemo ekipe Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku te Sveučilišta Sjever. Podsjetimo, trenutnu titulu drže studentice iz Zagreba, srebrom su se okitile studentice Sveučilišta u Splita, dok su brončane bile Osječanke.

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave