UniSport Stars: Odlikovani najbolji pojedinci i kolektivi Hrvatskog akademskog sportskog saveza

U svečanoj akademskoj atmosferi u Zagrebu, 23. veljače održan je UniSport Stars – Godišnja dodjela nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza za akademsku godinu 2021./2022.

Uz članove akademske zajednice, svečanosti su prisustvovali uvaženi gosti iz javnog života Republike Hrvatske: izaslanik Predsjednika RH Željko Jovanović, izaslanik Predsjednika Vlade RH - ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, izaslanik Predsjednika Hrvatskog Sabora Ante Bačić, predsjednik Rektorskog zbora i rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić, zatim državni tajnik u Ministarstvu turizma i  Tomislav Družak, veleposlanik Republike Koreje u RH Hong Sungwook, glavni tajnik Europske sveučilišne sportske federacije Matjaž Pečovnik te član Izvršnog odbora Svjetske sveučilišne sportske federacije Marko Žunić.

“Izrazito smo ponosni i sretni što nastavljamo uspješnu tradiciju odlikovanja najuspješnijih studentica i studenata sportaša. Sveučilište je jedan od temeljnih čimbenika čitavog sportskog sustava, a samim time, jasna je i važnost te vrijednost svih postignuća koje su ostvarili natjecatelji u okviru akademske zajednice pa i šire. Veseli da je studentski sport iz godine u godinu sve brojniji, kao i da su osvojene medalje i postignuća jedan dodatan dio mozaika studentskih sportskih života. Čestitam još jednom svim nominiranim studentima, laureatima i želim im sreću da uz odlične rezultate na sportskim borilištima, iste ostvare i u studentskim klupama, istaknuo je u ime organizatora Haris Pavletić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Na ovogodišnjoj svečanosti UniSport Stars, priznanja su dodijeljena u sljedećim kategorijama:

 • Najbolji nastavnik zdravstvene i tjelesne kulture u sustavu visokog obrazovanja: dr.sc. Marko Čule
 • Najbolja nastavnica zdravstvene i tjelesne kulture u sustavu visokog obrazovanja: Jasna Lulić Drenjak (nagradu umjesto nje primio g. Viktor Moretti, predsjednik Riječkog
  športskog sveučilišnog saveza)
 • Najbolji kolektiv u ženskoj konkurenciji: Karate reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu
 • Najbolji kolektiv u muškoj konkurenciji: Futsal reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu
 • Najbolji trener/izbornik: Alen Jukić, izbornik futsal reprezentacije Svučilišta u Zagrebu
 • Najbolji sportaš s invaliditetom: Albert Sirotich, paraplivač / student na Tehničkom fakultetu u Rijeci
 • Najbolji sportaš: Neven Zonjić, futsal / student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu
 • Najbolja sportašica: Josipa Bebek, rukometašica / studentica Kineziološkog fakulteta u Zagrebu
 • Volonterka godine: Anja Gelo, studentica Fakulteta strojarstva i brodogradnje

Dragim laureatima od srca čestitamo na dobivenim nagradama te priželjkujemo da ih motiviraju na neke nove pobjede, medalje i velike uspjehe!

GALERIJA FOTOGRAFIJA

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave