Presjek prve polovine uni_esport sezone 2022./2023.

Službeni početak uni_esports lige u sezone 2022./2023. započeo je 11. ožujka i ovo je treća po redu godina od kada je esport postao dio kalendara Hrvatskog akademskog sportskog saveza. Na repertoaru imamo četiri izrazito popularne videoigre: Rocket League, CS:GO, FIFA i League of Legends, a iz godine i godinu interes natjecatelja raste. 

Koliko je e-sport popularan trend među našim studentima govori i broj prijavljenih ekipa - ovogodišnja liga broji čak 13 prijavljenih visokoškolskih ustanova: Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Sveučilište VERN, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Slavonskom Brodu, Veleučilište u Bjelovaru, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Sveučilište Sjever, Sveučilište u Rijeci, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, Veleučilište u Karlovcu i Međimursko veleučilište u Čakovcu.

Nakon tri odigranja tjedna, na uni_esports tablicama trenutno je ovakvo stanje:

League of Legends

Nakon osam kola LOL-a, studenti Tehničkog veleučilišta u Zagrebu drže prvu poziciju i to bez poraza, rekli bi i očekivano s obzirom da su upravo oni aktuelni nacionalni prvaci. Vrlo sigurni na drugoj poziciji nalaze se prošlogodišnji doprvaci studenti UNIZG-a, a odlično izgleda i momčad UNIOS-a. Za posljednje mjesto među najbolje četiri ekipe bore se UNIPU i UNIN.

CS:GO

Završilo je drugo kolo CS:GO-a, što znači da se bližimo raspletu grupne faze. Trenutno je u skupini A vodeće Sveučiište u Zagrebu, ujedno i favoriti skupine, a odlični UNIOS koji je možda za nijansu slabiji od Zagreba predvodi skupinu B. Po trenutnim igrama na završnici možemo još očekivati i TVZ ili UNIPU, koji će voditi napetu borbu za treću poziciju, a nastavak natjecanja u ovoj videoigri očekuje nas tek 15. travnja. 

Rocket League

Na terenima ‘nogometa s autima’ odnosno Rocket League-a, vodi se zanimljiva bitka jer veliki broj ekipa dijele isti broj bodova, a predvođeni su UNIZG-om na vrhu tablice, jedinom momčadi bez poraza. Upravo oni glase za blagog favorita - TVZ drži očekivano 2. mjesto, a borba za 3. i 4. poziciju vodi se između UNIN-a, VUB-a i UNIPU-a uz već spomenuti UNIOS koji u svom rosteru još uvijek nema svog ponajboljeg igrača. Svatko može ući u top 4.

FIFA

Prvi vikend natjecanja u FIFA-i nije prošao kako smo očekivali te je većina mečeva odgođena iz tehničkih razloga. Netko je odigrao više utakmica, netko manje, a trenutno je stanje ovakvo - prošlogodišnji pobjednici UNIOS uvjerljivo su najbolji u svojoj grupi, opravdavajući tako status favorita. Uz njih napeta broba za 2. mjesto u grupi između UNISB, VERN i studentima iz Rijeke koji su igrali samo dva matcha, ali su u njima dobro izgledali. U skupini A očekivano prvo mjesto dijele TVZ i UNIZG koji su odigrali 1:1 u međusobnom ogledu i podjelili bodove, a UNIPU i VUB bore se za treće mjesto i međusobni ogled će vjerojato biti ono što će doneti prevagu.Pred nama su još dva vikenda uni_esport natjecanja (1. i 2. travanj te 15. i 16. travanj) nakon čega ćemo saznati koje ekipe idu na nacionalnu završnicu UniSport Finals.

Tko voli pogledati dobar e-sport, stream pronaći može pronaći na našem YouTube kanalu UniSportTV i Twitchu @unisporthr. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave