UniSportHR Combat: 15. travnja očekuje nas državno prvenstvo u karateu i taekwodnou

U subotu 15. travnja očekuju nas pojedinačna natjecanja u dva borilačka sporta u muškoj i ženskoj konkurenciji. Predstavnici hrvatskih visokoškolskih ustanova borit će se za titulu i čast nacionalnog karate i taekwondo prvaka za aktualnu akademsku godinu. 

KARATE

UniSport HR Karate u ak. god. 2022./2023. u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza i Hrvatskog karate saveza biti će održano u Sportskoj dvorani Srednje škole Jastrebarsko. Nakon službenog vaganja i ždrijebanja, otvaranje prvenstva i početak natjecanja je od 13h, a pratiti ćemo kumite borbe studentica (-50kg, -55kg, -61kg, -68kg, +68kg) i studenata (-60kg, -67kg, -75kg, -84kg, +84kg) te nastupe u katama.

Više informacija o UniSport HR karateu dostupno je u raspisu.

RASPIS

 

TAEKWONDO

Nacionalne prvake UniSportHR Taekwondo natjecanja u ovoj akademskoj godini u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza, Hrvatskog taekwodno saveza i Zagrebačkog taekwodno saveza održat ćemo isti dan (15. travnja), u Sportskoj dvorani Trnsko. Studentice će nastupiti u težinskim kategorijama -46, -49, -53, -57, -62, -67, -73, +73, a studenti u kategorijama -54, -58, -63, -68, -74, -80, -87, +87kg. Prvi dio dana odnosno natjecanje u formama započinje od 9:30, dok su borbe na rasporedu od 13h.

Više informacija o UniSportHR taekwodnou dostupno je putem raspisa u nastavku.

RASPIS

Prijave za natjecanja mogu napraviti svi zainteresirani studenti iz Hrvatske preko našeg UniSport Digital sustava. Ujedno, svi koji žele pratiti nastupe i rezultate naših boraca mogu to učiniti uživo preko naše aplikacije UniSport Digital, dostupne za AndroidiPhone, a osim toga, događanja ćemo pratit na našem InstagramuFacebookuTikToku.

Poslije nacionalnog slijede i međunarodni Combat nastupi

Ova dva natjecanja ujedno su i uvertire za nadolazeće Europska sveučilišta prvenstva u borilačkim sportovima, EUSA Combat, koja će ovoga ljeta u Zagrebu okupiti preko 1000 natjecatelja. Podsjetimo, premijerno izdanje istog natjecanja održano je 2019. godine, također u Zagrebu, a polučilo je fantastičan uspjeh. Nadalje, ovogodišnji nacionalni prvaci imati će pravo nastupiti uz podršku HASS-a na Europskim sveučilišnim igrama 2024 u Debrecenu i Miškolcu.  

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave