UniSport Finals: Sveučilište u Zagrebu ima najbolje badmintonaše i badmintonašice

U Sportskoj dvorani Intersport u Poreču održana je završnica nacionalnog sveučilišnog prvenstva u badmintonu te smo saznali prvake za akademsku godinu 2022./2023. 

Sedam ekipa ženske konkurencije natjecalo se na ovogodišnjim Finalsima - Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Slavonskom Brodu, Sveučilište VERN, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Zadru, Sveučilište J. J. Strossmayer u Osijeku te Veleučilište Ivanić-Grad. Rasplet turnira već nekako očekivan - studentice Zagreba i Zadra uvijek nam stignu s odličnim ekipama, već treću godinu za redom susreću se u finalu i zapravo jedino pitanje ostane kome će otići ta zlatna medalja. Na prvu se možda činilo da će to biti djevojke Zadra budući da su u susret ušče furiozno, ali probudile su se u jednom trenutku Zagrepčane nakon čega smo gledali poen-za-poenom meč i njihovo slavlje. Brončana je medalja pripala izvrsnim Osječankama, a ukupno govoreći, badminton turnir nam je ponudio napete mečeve gdje se do samog kraja nije znalo tko će odnijeti prevagu i svaki zaljubljenik u ovaj sport istinski bi uživao u prikazanim vještinama i borbi. 

“Ako ćemo biti potpuno iskrene, mi smo došle spremne osvojiti jednu od medalja i u tom smislu nismo napravile iznenađenje. Naravno da uvijek težiš onoj najsjajnijoj, pogotovo kada tokom godine radiš, treniraš i trudiš se, no i ovoga nam je puta izmakla. Svjesne smo i da se može dogoditi da nije tvoj dan i samo se pitamo hoće li se ovakva tradicija dogoditi i dogodine tj. hoće li se opet iste ekipe susresti u finalu. Jedno je sigurno, mi nećemo stati dok ne osvojimo zlato jer bi to bila kruna svih naših natjecanja”, rekla je Petra Maričić badmintonašica Sveučilišta u Zadru.

Muški turnir ponudio nam je nadmetanja pet momčadi koji su odigrali turnir po sistemu svatko-sa-svakim, a već kroz prva dva kola istaknuli su se favoriti. Pratili smo odlične mečeve Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta Sjever i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, a poučeni prethodnim godinama, kao pretedente na zlato uvijek nekako očekujemo između studenata Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Zagrebu. Izgleda se najbolji akademski badminton i dalje igra upravo u ova dva grada jer su sa stopostotnim učinkom i svim pobjedama na natjecanju, Zagrepčani opravdali status favorita i osvojili zlatnu medalju. Jedini poraz UNIRI doživjeo je upravo protiv UNIZG-a, što im je bilo dovoljno za srebrnu medalju, dok je bronca otputovala put Tehničkog veleučilišta u Zagebu.

REZULTATI
GALERIJA

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave