UniSport Finals: Podijela šahovskog zlata između Sveučilišta u Zagrebu i Rijeci

Nakon dva uzbudljiva dana nadmetanja u šahu u prostorijama Hotela Delfin okrunili smo nacionalne prvake u akademskoj godini 2022./2023.

Na prvenstvu smo pratili šahovske majstorije Sveučilišta u Zadru (m, ž), Sveučilišta u Zagrebu (m, ž), Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (m, ž), Sveučilišta u Rijeci (m, ž), Sveučilišta u Splitu (m, ž), Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru (m, ž), Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (m, ž), Veleučilišta Ivanić-Grad (m), Sveučilišta u Dubrovniku (m) te Sveučilišta Sjever (m). 

U konkurenciji studenata, prošlo je bez većih iznenađenja te su studenti Sveučilišta u Zagrebu odnijeli ukupno pobjedu. Nakon puno truda i razmišljanja, u finalu su ‘matirani’ studenti Sveučilišta u Zadru, dok je brončana otputovala natrag u Zagreb, točnije na TVZ. Totalno drugačiji poredak gledali smo u ženskoj konkurenciji - studentice iz Rijeke popeli su se na najviše postolje te se tako pridružili kolegama u medalji, slabije su u finalu bili predstavnice Sveučilišta u Rijeci kojima odlazi srebrna medalja. Da Istok ne ostane bez medalje pobrinule su se studentice Sveučilišta u Osijeku koje Gradu na Dravi osiguravaju broncu i novo slavlje. 

Ukupno govoreći, gledali smo zanimljive i neizvjesne mečeve uz mnoštvo atraktivnih šahovskih poteza, a pobijedile su nabolje taktike najsmirenije glave.

FOTOGALERIJA
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave