Sastanak FISU Izvršnog odbora zajedno s Markom Žunićem u Chengduu

I dok su se u kineskom gradu Chengdu svi pripremali za svečano otvorenje FISU Svjetskih sveučilišnih igra, Izvršni odbor FISU-a (Svjetske sveučilišne sportske federacije) slušao je prezentacije organizacijskih odbora idućih Igara u Torinu 2025., Rhine-Ruhru 2025. te Chungcheongu 2027.

U redovima FISU Izvršnog odbora nalazi se i član Hrvatskog akademskog sportskog saveza Marko Žunić, a sam sastanak bio je odlična prilika za razmjenu informacija i stjecanje novih znanja u srcu događanja.

Još jedan bitan segment sastanka bio je potpisivanje Uspomene o razumijevanju između FISU-a i Sportskog sveučilišta Chengdu (CDSU) o izgradnji Međunarodnog sveučilišnog centra za razmjenu sportske kulture. U Centru će se održavati različiti programi poput edukacije iz sportske medicine, akademskih i znanstvenih istraživanja, kao i promocija programa FISU Education i Heathy Campus.

Nakon Chengdua, sljedeća FISU postaja bit će Zimske sveučilišne igre u Torinu, a vrijeme događanja bit će 13. do 23. siječnja 2025. godine.

https://youtu.be/8nOrCtOZ07A


 

Izvor: FISU 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave