Josip Bilić Pavlinović brončani na FISU Svjetskim sveučilišnim igrama u Chengdu

Nakon dvije godine pauze, 31. FISU Svjetske sveučilišne igre ujedinile su srca 10000 sudionika iz 113 država, koji u kineskom Chengdu borave od 28. srpnja do 8. kolovoza. Veseli i borbeni, ovi studeni sportaši ponosni su što imaju priliku predstavljati svoju zemlju na drugom po veličini natjecanju nakon Olimpijskih igara.

Među 13 hrvatskih predstavnika je i Splićanin Josip Bilić Pavlinović, koji je danas osvojio prvu medalju za Hrvatsku na ovom natjecanju. Ovaj dugogodišnji član Taekwondo kluba Marjan i student Sveučilišta u Splitu, pokazao je vrhunske borbe i zavidne nastupe. Prvo je s 2:0 slavio proiv Kazakhstanca Kablana, a onda s 2:1 u četvrfinalu savladao predstavnika Azerbajdžana, Suleymanova Taleha, dok je u polufinalu zaustavljen od Iranca Salimi Arian, koji je osvojio srebreno odličje. Zlato je otišlo kineskom predstavniku Mengu, a druga bronca Koreancu Kyeonghaku.

“Sretan sam i zadovoljan, osjećaj je nevjerojatan. Odradio sam tri borbe od kojih su sve tri bile baš jako teške te sam uspio u njima ostvariti dvije pobjede. Treću sam izgubio od aktualnog brončanog Iranca sa Svjetskog taekwodno prvenstva u Bakuu. Moram priznati da bez vrhunske atmosfere među hrvatskim predstavnicima vjerojatno ne bih došao do medalje, a siguran sam da nastavljamo u istom tonu i u idućim natjecanjima. Uvjeti su bili fantastični i to je bilo za očekivati u Kini”, poručuje Bilić Pavlinović, naš sjajni brončani medalist.

Inače, bronca s Univerzijade samo je „šlag na torti“ odlične sezone našeg proslavljenog taekwondoaša. Ove je godine osvojio europsku seniorsku klupsku broncu, a prije nešto manje od dva tjedna srebrni je bio i na EUSA Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima

Više informacija o Univerzijadi dostupno je na službenim stranicama, a praHH je možete uživo putem FISU TV-a!
 


 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave