Prvo Europsko sveučilišno zimsko prvenstvo službeno otvoreno

Ceremonija otvaranja Europskog sveučilišnog prvenstva u alpskom skijanju i snowboardu održana je danas u Val di Zoldu, u pokrajini Belluno na Dolomitima. 

Iako premijerno izdanje, zimsko izdanje sveučilišnih prvenstva Europe okupilo je 45 sveučilišta iz 20 zemalja te uz klasične alpske discipline u ponudi ima i odbojku na snijegu. 

Svečanosti su nazočili gradonačelnik Val di Zolda, gospodin Camillo De Pellegrin, izaslanik dekana Sveučilišta Ca’ Foscari, profesor Giorgiostefano Bertinetti i drugi uvaženi gosti. U ime Organizacijskog odbora sudionike je pozdravio g. Massimo Zanotto, predsjednik OC te predsjednik Sveučilišnog sportskog saveza Venecije, izrazivši poseban ponos što su upravo oni organizatori prvog EUSA europskog sveučilišnog zimskog prvenstva. Svim sportašima sreću je zaželio prvi potpredsjednik EUSA-e i predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, gospodin Haris Pavletić, koji se ujedno zahvalio Organizacijskom odboru i EUSA timu na njihovom doprinosu. 

Natjecanje je zatim službeno otvoreno popraćeno pjesmom i plesom, a trajati će od 18. do 21. prosinca u Val di Zoldu, jednom od najboljih skijališta Dolomita. Hrvatsku na EUSA Winter prvenstvu predstavljaju predstavnici četiri visokoškolske ustanove u skijanju i odbojci na pijesku i to Ida Štimac i William Vukelić (UNIRI), Borna Bohaček i Vicko Alfirević (UNIZG), Josip Maleš (UNIST), Jelena Đerić, Martina Munivrana, Nika Uljarević, Glorija Čaić (VEVU)

Neposredno prije službene ceremonije otvaranja, održan je Generalni tehnički sastanak na kojem su tehnički delegati Anton Fichtinger (odbojka na snijegu), Alberto Pecere (alpsko skijanje) i Flavio Agostini (snowboarding), EUSA sportski direktor Miha Žvan te Organizacijski odbor podijelili važne informacije s prisutnim dužnosnicima i sportašima, kao i odredili ždrijeb natjecanja. 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave