UniSportHR Odbojka: Poznato koji će studenti zaigrati na nacionalnoj završnici UniSport Finals

Predstavnici šest visokih učilišta nastupili su u Zagrebu i Osijeku na UniSportHR kvalifikacijama u odbojci koje su vodile na nacionalnu završnicu UniSport Finals.

Podijeljeni u dvije grupe, studenti Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta Jurja dobrile u Puli igrali su 15. siječnja u Zagrebu, odnosno studenti Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku, Sveučilišta u Rijeci te Tehničkog veleučilišta u Zagrebu nastupili su 17. siječnja u Osijeku.

Zagreb i Split prvi ostvarili plasman

Studenti Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli otvorili su susrete u Sutinskim vrelima uz neizvjesnu borbu do samog kraja. Slavili su Splićani s 2:1, a zatim izgubili 2:0 u meču sa studentima iz Zagreba. Drugom uvjerljivom pobjedom identičnim rezultatom, UNIZG odbojkaši kao nositelji skupine osigurali su plasman na UniSport Finals nacionalnu završnicu, dok će uz njih u Poreču zaigrati i UNIST studenti. 

“Odigrali smo dvije utakmice protiv ekipa Splita i Pule te zabilježili dvije pobjede što je samo prvi korak u onome što je nas cilj, a to ej obrana naslova prvaka Hrvatske. Mislim da idemo prema tom cilju jako uspješno”, poručio je UNIZG kapetan Mislav Lučić.

Plasman za domaćina iz Osijeka i studente Rijeke

Dva dana kasnije put u Poreč osigurali su i studenti Sveučilišta J. J. Strossmayer dvjema pobjedama - nastup su otvorili izgubljenim setom od studenata Rijeke da bi kasnije utakmicu okrenuli u svoju korist, a zatim su s 2:0 slavili u neizvjesnom meču s Tehnčkim veleučilištem u Zagrebu. 

Rezultate i statistike pronađite na aplikaciji UniSport Digital. 

SKINI APLIKACIJU

GALERIJA

Najveće natjecanje Hrvatskog akademskog sportskog saveza rezervirano je za 30. svibnja - 2. lipnja u Poreču te smo saznali prve putnike. Podsjetimo, prošle su godine na UniSport Finals zlato osvojili studenti Sveučilišta u Zagrebu, srebrni su bili studenti Sveučilišta J. J. Strossmayer u osijeku dok je brončana momčad Sveučilišta u Splitu. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave