"The last dance" Ane Burazer

Sportska heroina Sveučilišta u Zadru Ana Burazer prošlog mjeseca imala je svoj “The last dance” u plivanju sudjelovavši na H2O sveučilišnom prvenstvu Hrvatske u Vukovaru.

Ana Burazer je u jesen 2018. godine iz rodnog Šibenika došla u Zadar gdje je upisala studij kroatistike na kojem je diplomirala u rujnu prošle godine.

Ono što je napravila i osvojila u pet godina braneći boje Sveučilišta u Zadru na raznim sveučilišnim natjecanjima u plivanju, nikome drugom nije pošlo za rukom.  Na Svjetskim međusveučilišnim turnirima, Europskim sveučilišnim igrama i sveučilišnim prvenstvima Hrvatske osvojila je čak 34 medalje, od toga 12 zlatnih, 14 srebrnih i 8 brončanih medalja. Sa svakog natjecanja gdje je nastupala za plivačku ekipu Sveučilišta u Zadru vraćala se sa medaljom oko vrata, bilo da je iz Rima, Barcelone, Pariza, Lodza, Vukovara…uvijek je Ana na postolju.

Samo jedan primjer kakva je Ana kao sportašica, a to je sveučilišno prvenstvo Hrvatske u plivanju u Vukovaru koje se održalo 2021. godine i gdje je Ana u samo dva sata plivala devet finalnih utrka i u svih devet finala osvojila medalju, ukupno tri zlatne i šest srebrnih što nije nitko nikad napravio u bilo kojem sportu u povijesti sveučilišnog sporta u Hrvatskoj. Ne moramo ni govoriti kakav je to fizički napor, priprema za svaku utrku, gdje nije imala niti vremena primiti sve medalje jer su utrke bile doslovno jedna za drugom, ali Ana je nakon svakog izlaska iz bazena izlazila s osmijehom na licu.

Ime i prezime Ane Burazer zlatnim slovima upisano je u povijest sporta na Sveučilištu u Zadru kao najuspješnija sportašica u povijesti. Rekordi su tu da se ruše, ali teško je za povjerovati da će netko ubrzo srušiti sve ove rekorde, osvojiti ovoliko medalja i nagrada kao Ana. Izdvojiti ćemo samo neke od njih - nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza za najbolju sportašicu Hrvatske za akademsku godinu 2020./21., Grb grada Zadra, rektorove nagrade za izuzetna sportska postignuća i nagradu Športske zajednice grada Zadra za najbolju sportašicu u području sveučilišnog sporta. Unatoč brojnim sportskim obvezama koje je Ana imala kao vrhunska sportašica i plivačica Plivačkog kluba Zadar, Ana je bila i odlična studentica na Sveučilištu u Zadru.

Ona je djevojka koju krasi skromnost, vedrina i iskrenost te joj neizmjerno hvala za sve što je napravila u sveučilišnom sportu gdje je ime Sveučilišta u Zadru pronijela po cijelom svijetu te je svojim uspjesima privukla i ostale plivačice da dođu studirati i plivati u Zadar.

I još nešto za kraj, Ana se kako i priliči velikim sportašima i prvacima oprostila, a kako drugo nego sa četiri osvojene medalje, od toga dvije zlatne, jedna srebrna i jedna brončana, prošlog mjeseca na sveučilišnom prvenstvu Hrvatske u Vukovaru gdje je imala svoj “The last dance”.

Ana hvala ti od srca za sve i sretno dalje na novom životnom putu!!!

Izvor: UniSport Zadar
 

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave