Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatski akademski sportski savez potpisali sporazum o financiranju sportskih programa za 2024. godinu

Vlada Republike Hrvatske odnosno Ministarstvo turizma i sporta u ovoj su godini krovnim sportskim udruženjima - Hrvatskom olimpijskom odboru, Hrvatskom paraolimpijskom odboru, Hrvatskom savezu gluhih i nagluhih, Hrvatskom školskom sportskom savezu te Hrvatskom akademskom sportskom savezu -  osigurali rekordan iznos sredstava veći od 52 milijuna eura.

Tim je povodom danas održan svečani potpis sporazuma, a ispred Hrvatskog akademskog sportskog saveza s ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac sporazum je potpisao predsjednik HASS-a Haris Pavletić. Obuhvaća definiranje međusobnih prava i obveza vezanih uz financiranje Programa javnih potreba u sportu na nacionalnoj razini, koji je dio financijskog plana za 2024. godinu.

Ovakva vrsta podrške uvelike će pridonijeti stvaranju optimalnih uvjeta za naše studentice i studente sportaše, a HASS se obvezuje na odgovorno raspolaganje sredstvima u skladu s načelima dobrog financijskog upravljanja i kontrole.  

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave